Interferențe plastice cu Valentina Radu la Reghin Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Interferențe plastice cu Valentina Radu la Reghin

Valentina RaduCasa de Cultură a Tineretului ”George Enescu” din Reghin va găzdui marți, 15 martie , ora 18:00 vernisajul expoziției de pictură ”Interferențe” semnată de artistul plastic Valentina Radu.

De loc din Republica Moldova, Valentina Radu s-a stabilit la Reghin în 2011 unde și-a întemeiat o familie, s-a căsătorit cu Adi Radu alături de care are trei copii, doi dintre ei fiind gemeni. Este licențiată în Arte Plastice în anul 1998, iar în 2010 a obținut certificatului de absolvire a cursului de perfecționare -design interior (tehnici și stiluri în arta decorativă, tehnici și stiluri în pictură, tehnici și stiluri în grafică. Așa se explică pasiunea pentru pictura de perete, care a precedat pictura pe pânză, două dintre acestea fiind prezente la finele anului trecut la expoziția colectivă oraganizată de Galeria de Arta Elit Prof Art la Hotelul Crowne Plaza. ”De loc sint de dincolo de Prut, unde am activat ca și profesoară, fără să mă exprim în artă, aprofundând doar pedagogia. Visul meu acesta a fost, să mă realizez în arta plastică, iar când am venit la Reghin în 2011 am început să fac totul, să pictez. Așa am ajuns la pictura pe perete, o pasiune mai recentă de-a mea, de când m-am stabilit la Reghin o aprofundez. Pictura pe perete are o factură mai modernă și mai actuală pentru casele oamenilor.În ce privește pictura pe pânză, de când am copii mici timpul nu mi-a mai permis să merg la oameni să lucrez în această tehnică , și am început să pictez pe pânză”, ne-a declarat Valentina Radu .

Muzicalitatea lucrărilor

Expoziția ”Interferențe” prezintă publicului nouă lucrări, nouă abordări având ca temă feminitatea, muzicalitatea specifică Reghinului, și nu în ultimul rând amintirea locurilor natale. ”Sunt 9 lucrări care vor fi expuse în cadrul acestei expoziții, nouă interferențe în ulei pe pânză. Ideea acestei prime expoziții personale este aceea a frumosului, o temă foarte frumoasă și ar fi păcat să nu fie scoasă în evidență, mai ales că trăiesc în orașul viorilor, lucrările având și o tematică muzicală în care un loc aparte îl are femeia. Pentru această expoziție m-am pregătit de o jumătate de an. Am ales titlul ”Interferențe”, care reprezintă de fapt tematica acestei expoziții, fiecare lucrare având tema sa, care dau nouă intereferențe pe pânză în ulei. Fiecare tablou este o parte componentă a acestei teme”, a precizat Valentina Radu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE