Home / Sanatate / Ministrul Sănătății promite că va susține în Guvern creșterile salariale din Sănătate

Ministrul Sănătății promite că va susține în Guvern creșterile salariale din Sănătate

Distribuie

stire cresteri salarialeMinistrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat luni că va susține în Guvern creșterile salariale așteptate de personalul medical pentru anul 2016, relatează AGERPRES.

„Am semnat un acord cu Federația Sanitas și este o hârtie semnată, oficială. Eu cred în strânsul de mâini. Cred că atunci când am dat mâna, după ce am semnat acordul, am făcut un parteneriat real. Începem cu rezolvarea inechităților. Am discutat la Ministerul Muncii, sunt 43.000 de oameni în sistem. Acest lucru, în mod evident, reprezintă o prioritate. Știu că aveți așteptări mari de la anul 2016. Să așteptăm o a doua creștere cu 25% a salariilor. Susțin acest lucru și îl voi susține în fața Guvernului”, a afirmat ministrul, într-o conferință organizată de Federația Sanitas.

El a spus că împreună cu reprezentanții Federației Sanitas va promova memorandumul pentru deblocarea posturilor din sistem.
„De asemenea, împreună cu dumneavoastră, sunt convins că vom promova acest memorandum pentru deblocarea posturilor. Cunosc lipsa personalului de specialitate, știu cum este atunci când noaptea, pe Terapie Intensivă, sunt două asistente și pe secție uneori una. Am trăit aceste lucruri, știu cum este și știu cât de dificil este ca a doua zi, uneori, să trebuiască să rămâi la serviciu și să continui activitatea. Sunt convins că împreună vom putea găsi soluții viabile pentru a rezolva problemele”, a susținut reprezentantul ministrul Sănătății.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.