Home / Life style / Suferi de insomnie? Iată cum poți fenta nopțile albe

Suferi de insomnie? Iată cum poți fenta nopțile albe

Distribuie

 

insomnie

“Cine doarme bine are parte de o viaţă lungă”, spune un proverb. Dar cine mai doarme bine în aceste vremuri tulburi, încărcate de grija zilei de mâine, de presiunea deadline-ului care se repetă obsesiv printr-un e-mail şi de problemele cu care ne confruntăm zi de zi?

Insomnia, afecţiune descrisă de către experţi ca “ imposibilitate de a adormi, de a menţine starea de somn şi de a avea un somn odihnitor”, nu mai este o noutate pentru nimeni, din cauza agitaţiei permanente care ne înconjoară şi care ne aruncă în neantul nopţilor albe şi al refuzului categoric al ochilor de a sta închişi.

La nivel mondial, insomnia afectează peste 50% din populaţia adultă la un moment dat în viaţă, iar pe termen lung această tulburare a somnului poate duce la un dezechilibru de natură emoţională şi intelectuală -anxietate, depresie, tulburări de memorie, dificultăţi în concentrare, izolare socială-, dar şi fizică – sistem imunitar slăbit, predispus la infecţii, oboseală, reacţii întârziate.

Iată cinci reguli de bază când suferi de insomnie:

sursa Ce se întâmplă doctore? 

 

 

 

De asemenea, verificati

Femeia de afaceri – ce elemente distinctive ar trebui să fie amintite în stilul office.

Distribuie Femeia de afaceri este puternică, încrezătoare, își cunoaşte calitățile şi știe să se exprime …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.