Share

Home / Administratie / Cetăţeni străini, depistaţi cu şedere ilegală

Cetăţeni străini, depistaţi cu şedere ilegală

111Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Mureş au desfăşurat, în perioada 11 – 14 martie, o serie de activităţi pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunilor au fost depistaţi cu şedere ilegală, doi cetăţeni străini, cu vârste de 23 şi respectiv 26 de ani din Ucraina şi SUA. „Persoanele în cauză au intrat legal în România însă la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia. Având în vedere cele constatate, poliţiştii de Imigrări au emis pe numele cetăţeanului american o decizie de returnare de pe teritoriul ţării noastre prin care este obligat să plece în cel mult 15 zile. Cea de-a doua persoană a fost îndrumată să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări Mureş, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere având calitatea de membru de familie al unui cetăţean român”, se arată într-un comunicat remis de Serviciul pentru Imigrări Mureş.

Amendaţi cu 800 de lei

Totodată, cei doi cetăţeni au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare totală de 800 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările şi completările ulterioare. „Serviciul pentru Imigrări Mureş va continua activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor, cooperând cu toate instituţiile abilitate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre”, se mai arată în comunicat.

Share

1 comentariu

  1. Gheorghe zenesan

    Si de ce puneti poza cu pasaport olandez ? 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Maria Precup revine la conducerea Primăriei Reghin!

Tribunalul Mureş a admis miercuri, 14 august, acţiunea în contencios administrativ formulată de Maria Precup, …

Share
Share