VIDEO, FOTO: Caritate pentru excelenţă, la „Balul primăverii” Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 928 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Caritate pentru excelenţă, la „Balul primăverii”

1 cap
Aproximativ 600 de invitaţi au participat duminică, 13 martie, la cea de-a doua ediţie a „Balului primăverii”, manifestare organizată de Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) Mureş în incinta Centrului de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureş. Şi în acest an, scopul principal al evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru susţinerea excelenţei în învăţământ.

Organizat cu multă migală pentru detalii, pricepere şi nu în ultimul rând cu pasiune şi entuziasm, „Balul primăverii” a oferit participanţilor prilejul de a socializa şi a sărbători atât Luna Femeilor, cât şi intrarea în cel mai frumos anotimp, primăvara. De asemenea, organizatorii au pregătit şi o licitaţie caritabilă cu diverse obiecte artizanale şi de artă, banii rezultaţi urmând să fie utilizaţi pentru a încuraja şi recompensa excelenţa, respectiv pentru premierea elevului din judeţul Mureş care în acest an va reuşi cea mai bună performanţă la olimpiadele naţionale/internaţionale. Un alt moment caritabil al balului l-a constituit donarea de cărţi pentru dotarea unei biblioteci dintr-una din comunele mureşene.

Surprize artistice deosebite

Lista surprizelor plăcute a fost deschisă de doi tineri dansatori în vârstă de 14, respectiv 15 ani, Ada Precup şi Tudor Mureşan, una din perechile de mare perspectivă ale dansului sportiv reghinean, mureşean şi chiar naţional, legitimată la cluburile „Dance Art” Târgu-Mureş – CSŞ Târgu-Mureş – „Dansul viorilor” Reghin. Buna dispoziţie şi animaţia de pe ringul de dans au fost asigurate de solista de muzică populară Anca Branea, care a fost acompaniată de Nelu Pop, precum şi de Distinto, trio-ul care a făcut furori printre admiratoare atât pe scenă cât şi în zona panoului oficial pentru fotografii. Demn de remarcat şi inspiraţia echipei Party DJs, alcătuită din Adrian Ţepeş şi Adrian Matei, care şi-a adus contribuţia decisiv la succesul ediţiei din acest an a balului. Îi transmitem pe această cale un călduros La Mulţi Ani DJ-ului Adrian Ţepeş, care luni, 14 martie, a împlinit frumoasa vârstă de 39 de ani.

Sărbătoare a primăverii şi a femeilor frumoase

Preşedintele OFSD Mureş, care deţine şi funcţia de primar al municipiului Reghin, Maria Precup, a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea balului, precum şi în activităţile caritabile din cadrul acestuia. „Fiind balul femeilor social-democrate, am invitat persoane care n-au legătură cu politica, care sunt de la alte partide şi primăvara fiind o reînnoire a sufletului nostru ne dorim şi o reînnoire a relaţiilor noastre. Sper să reuşim să uităm de doctrine politice şi luptele electorale şi să sărbătorim primăvara şi femeile noastre frumoase. Pe lângă faptul că ne simţim minunat, trebuie să facem şi pentru sufletul nostru ceva, aşa că pe de o parte colectăm cărţi pentru a dota o bibliotecă dintr-o comună mai săracă a judeţului nostru şi facem şi o licitaţie pentru copii de excepţie. Anul trecut am oferit suma adunată unei fete olimpice care ne-a impresionat plăcut, până la lacrimi. Am realizat atunci că avem copii minunaţi şi uneori trecem cu vederea şi din micile noastre dăruiri, de suflet, se adună sume care petnru unele persoane sunt vitale”, a declarat Maria Precup. „Acest eveniment n-ar fi avut loc dacă Crina (Crina Slev – n.r.), consiliera mea, nu s-ar fi ocupat două luni. Este o muncă titanică să ţii legătura cu 600 de oameni şi să asiguri totul, de aceea îi mulţumesc mult”, a adăugat liderul OFSD Mureş.

1 crina

Pledoarie pentru excelenţă

Echipa de organizare a balului a fost alcătuită din patru femei inimoase, în numele cărora Crina Slev, consilier personal al primarului municipiului Reghin, ne-a împărtăşit câteva gânduri. „Evenimentul este dedicat tuturor colegilor şi colegelor, e un eveniment conceput de Organizaţia de Femei pentru că ne-am dorit să avem un bal la care să se simtă bine atât colegii noştri de partid, cât şi invitaţii acestora. Suntem la a doua ediţie, mă bucur că este un succes, anul trecut am avut 420 de invitaţi, iar anul acesta avem 600. Echipa de organizare nu a fost numeroasă, am fost patru persoane care au organizat evenimentul, eu şi colegele mele Camelia, Natalia şi Andreea şi desigur preşedintele de organizaţii municipale. Le mulţumesc colegelor pentru implicare”, a mărturisit Crina Slev. „În general, la alte baluri, banii strânşi la licitaţii ajung la persoane cu dizabilităţi, familii nevoiaşe. Nu spun că acest lucru nu e necesar. E necesar, dar cred că e nevoie să promovăm şi excelenţa la învăţătură. Ne încăpăţânăm să strângem bani pentru copii care au rezultate şi performanţe la învăţătură şi care primesc premii care nu sunt foarte mari”, a mai spus Crina Slev.

Felicitări pentru doamnele din PSD

Organizarea ireproşabilă a evenimentului a fost remarcată de preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga. „Mă simt mult mai confortabil ca invitat, nu ca organizator. De asemenea, sunt impresionat, doamnele din PSD au reuşit un eveniment de asemenea măsură încât să nu încapă în sală toţi doritorii. Poate că la anul va fi o sală mai mare. Doresc, de asemenea, să le transmit tuturor femeilor o primăvară frumoasă, multă sănătate şi putere de muncă. Cred că astăzi, mai mult ca oricând avem nevoie să ne adunăm energiile pentru ceea ce ne aşteaptă în campaniile care urmează, mai ales în campaniile locale, să demonstrăm mai departe că PSD este cea mai puternică forţă politică românească din judeţ”, a transmis liderul social-democraţilor din judeţul Mureş.

Muguri noi pe gânduri vechi

Amfitrionul ediţiei din acest an a „Balului primăverii” a fost omul de televiziune Ducu Ilişan, o prezenţă discretă şi în acelaşi timp foarte plăcută, care a pledat pentru susţinerea excelenţei şi a tinerilor cu rezultate deosebite la învăţătură. „Doamnele întoteauna au demonstrat că au dorinţă şi o însufleţire care de multe ori nu pot fi descrise în cuvinte. Pe de altă parte, e luna martie. Ce poate să fie mai minunat decât muguri noi pe gânduri vechi. Doamenele merită toată preţuirea, toată iubirea şi respectul nostru şi în accepţiunea mea pentru fiecare dintre noi femeia ar trebui să reprezinte o icoană. Pe de altă parte, evenimentul e caritabil, cei prezenţi pot să îşi dovedească spiritul altruist, caritate pentru excelenţă, pentru educaţie. Tinerii deosebiţi, inteligenţi, cu rezultate deosebite, trebuie să aprecieze şi să realizeze că cineva se gândeşte şi la ei. De foarte multe ori ne îndreptăm spre altă zonă şi pe cei merituoşi îi lăsăm deoparte. Să le demonstrăm că suntem alături de ei şi îi susţinem”, a menţionat Ducu Ilişan.

Mesaj pozitiv din partea UNPR

Printre participanţii la bal l-am remarcat şi pe dr. Claudiu Puiac, preşedintele UNPR Mureş, care a transmis, prin intermediul cotidianului Zi de Zi, câteva gânduri organizatoarelor din echipa PSD Mureş. „Din punctul meu de vedere, acest bal este deosebit de important pentru că trebuie să ne readucă zâmbetul pe faţă. La ora actuală consider că în societate suntem prea încrâncenaţi, din toate punctele de vedere. Trebuie să zâmbim, să luăm partea bună a lucrurilor şi cel mai frumos lucru care este în viaţă este tinereţea. Trebuie să investim în educaţia tinerilor pentru că în funcţie de educaţia lor aşa vom trăi şi noi mai departe, în viaţa noastră”, a punctat dr. Claudiu Puiac.

1 masa

Abordare constructivă şi prietenoasă

De asemenea, unul dintre invitaţii speciali ai femeilor social-democrate din Mureş a fost ex-ministrul Apărării, deputatul Mircea Duşa, totodată coordonator al campaniei electorale pe zona Mureş – Harghita – Covasna. „E a doua oară când Partidul Social Democrat Mureş organizează „Balul primăverii”, este o acţiune frumoasă şi aş vrea pe această cale să le urez tuturor doamnelor şi domnişoarelor La Mulţi Ani şi o primăvară frumoasă. Apreciez că acest bal are şi un scop umanitar, acela de a aduna fonduri pentru copii care excelează în diferite domenii. De altfel, femeile din Partidul Social Demcorat, fie că sunt primari, fie consilieri sau parlamentari, militează întotdeauna pentru a rezolva problemele sociale, mai ales cele ale tinerilor, ale celor în vârstă şi ale doamnelor”, a declarat Mircea Duşa.

Aceleaşi gânduri frumoase la adresa femeilor social-democrate le-am consemnat şi din partea senatorului Alexandru Petru Frătean, care a subliniat că susţinerea educaţiei trebuie să fie o prioritate a fiecărui membru al comunităţii. „E ediţia cu numărul doi într-o asemenea organizare, însă e ediţia cu număr nelimitat de ani în care de fiecare dată s-a întâmplat ca Partidul Social Democrat să organizeze un eveniment şi mă bucur că această tradiţie se continuă. Daţi-mi voie ca fiind vorba despre doamne şi de colegele mele să le urez o primăvară frumoasă, o viaţă minunată, sănătate, tot ce îşi doresc. Ele ştiu că le apreciem foarte mult aşa că nu îmi rămâne decât să îmi doresc ca în continuare să avem aceeaşi abordare constructivă şi prietenească pe care am avut-o întotdeauna”, a arătat senatorul Alexandru Petru Frătean.

Primari implicate

Printre participanţii la bal am remarcat prezenţa a mai multor primari social-democraţi, trei dintre aceştia împărtăşindu-ne din emoţiile aduse de venirea primăverii. „Am venit la bal cu foarte mare încredere şi cu bucurie, însoţită de o echipă de opt persoane, pentru a ne întâlni, noi femeile din Partidul Social Democrat şi nu numai. Vreau să ne implicăm mult mai mult în viaţa socială, culturală şi cea a comunităţii, să nu stăm pe margine, să putem să facem mult mai mult, să fim mult mai unite, să fim sănătoase şi puternice”, a afirmat Mariana Vlad, primarul comunei Băla. „Am venit cu gândul să petrecem o seară minunată în compania femeilor din organizaţia judeţeană a femeilor PSD. A fost o seară minunată şi gândurile noastre sunt de bine în cea ce priveşte alegerile din iunie 2016, în care păşim încrezătoare având în vedere momentul minunat oferit de doamna preşedinte Maria Precup şi de faptul că suntem o forţă, suntem unite şi sigur vom avea succes deplin în iunie. O confruntare mare, puternică, dar femeile au fost întotdeauna la înălţimea cerinţelor”, a precizat Lucreţia Cadar, primarul comunei Deda.

“Le transmit colegelor din PSD să fie în primul rând puternice, să iubească, să fie iubite, și să aibă încredere în Dumnezeu, pentru că El este mereu alături de noi femeile”, a afirmat Maria Moldovan, primarul comunei Beica de Jos. „Am venit să sărbătorim femeile din viaţa noastră şi în mod deosebit femeile social-democrate. Le dorim un viitor cât mai frumos în politică, să se implice cât mai mult pentru că din păcate avem destul de puţine femei implicate în viaţa politică. Le doresc colegelor mele La Mulţi Ani de Ziua Femeii, şi glumind, să pună mâna la treabă în administraţie şi în viaţa politică”, a mărturisit Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibăneşti.

222

Semnal de unitate

Aceleaşi mesaje frumoase la adresa colegelor de partid, bogate în emoţii, au fost transmise şi de echipa social-democrată de la nivelul Consiliului Judeţean Mureş. „În primul rând, particip cu un gând de La Mulţi Ani colegelor noastre, pentru că încă suntem în luna martie, a fost ziua lor, şi le doresc multă sănătate şi putere de muncă. Consider că balul este o oportunitate de a ne întâlni şi considerăm că e un început de campanie. Îmi doresc ca această întâlnire să fie o revigorare a relaţiilor între cunoştinţele din Partidul Social Democrat, între primari, între autorităţile de conducere şi să dăm un semnal de unitate în campania care va urma”, a declarat Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. „Evenimentul marchează un moment frumos al anotimpului primăvarii şi fiind vorba de o organizaţie a femeilor în principal a urmărit să creeze o atmosferă astfel încât toţi cei care au venit să se simtă bine şi în afară de acest lucru să asigure prin acte de caritate un sprijin pentru cei care au nevoie de acest lucru”, a afirmat consilierul judeţean Vasile Boloş. „Îmi pare bine că anul trecut am început să facem ceva din care putea ieşi o tradiţie pentru PSD. Din motive obiective, am lipsit anul trecut şi îmi aduc aminte că ulterior colegii şi colegele care au participat din Sângeorgiu de Pădure – şi nu numai – au relatat foarte elogios despre acel eveniment şi am ţinut foarte mult să fiu prezent în acest an. Am venit de la Sângeorgiu de Pădure un grup de opt persoane şi nu am fost deloc dezamăgit, ne-am întâlnit aproximativ 600 de colegi şi colege şi am petrecut frumos în cinstea doamnelor şi domnişoarelor. Este luna în care le sărbătorim şi mesajul meu pentru ele e destul de greu de exprimat în cuvinte. Sunt nişte elemente foarte importante pentru viaţa noastră cotidiană, atât în familie dar şi în viaţa de partid. Am încurajat întiotdeauna ideea ca femeile să fie promovate în politică”, a punctat şi consilierul judeţean Dinu Socotar.

Aprecieri pentru susţinerea excelenţei

Ideea de susţinere a excelenţei în domeniul învăţământului a fost apreciată în termeni pozitivi de consilierul judeţean Ştefan Someşan, care deţine şi funcţia de inspector şcolar general al judeţului Mureş. „Această idee pornită în urmă cu un an prin care printr-un act de caritate o elevă, cea mai bună de la Olimpiada Naţională de Limba Română în 2015, a beneficiat de susţinere, a prins şi în acest an organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat a venit cu această iniţiativă şi a găsit susţinere din partea membrilor şi a celorlalţi participanţi la acest bal al primăverii, care este o reuşită. Deocamdată nu ştim cine vor fi premianţii, deoarece abia în luna aprilie vom avea olimpiadele naţionale, în judeţul Mureş chiar vom găzdui o olimpiadă naţională de matematică, atât la gimnaziu cât şi la liceu, şi sperăm că elevii noştri se vor prezenta bine şi de data aceasta”, a declarat Ştefan Someşan.

1 ludus

Dorinţe de bine femeilor din PSD

Doamnele şi domnişoarele social-democrate au fost felicitate, de asemenea, şi de reprezentanţi ai principalelor consilii locale din judeţul Mureş. „Am venit la bal cu gânduri frumoase pentru jumătăţile noastre, cu gânduri de bucurie, de bine, pentru că viaţa noastră este până la urmă îmbucurată de jumătăţile noastre. Mai mult decât atât eu fiind de puţină vreme tătic de fetiţă îmi dau seama cât de importante sunt femeile pentru viaţa noastră”, a mărturisit Olimpiu Sabău Pop, consilier local la Târgu-Mureş. „Transmit felicitări şi dorinţe de bine tuturor femeilor din PSD şi din zona municipiului Târnăveni”, a transmis consilierul local Stanislav Piaskovski, favorit să candideze la funcţia de primar al municipiului Târnăveni din partea PSD. „Am venit cu gânduri bune, bineînţeles. Îmi doresc şi le doresc colegelor un început de an cât se poate de bun, tuturor femeilor le transmit un călduror La Mulţi Ani, să aibă putere de muncă şi multă sănătate”, a mărturisit Gelu Puia, consilier local la Luduş.

1 olimp

Seniorii şi tinerii, alături de colege

Gânduri frumoase am consemnat şi din partea unor domni social-democraţi, care au ţinut să îşi felicite colegele pentru implicarea de care dau dovadă în activitatea de zi cu zi. „Sunt la bal cu gândul să ne simţim bine. Urez tuturor membrelor noastre de Partidul Social Democrat o zi bună, să fie iubite, protejate şi multă sănătate”, a declarat Cristian Bratanovici, vicepreşedinte al PSD Mureş. „Noi, tineretul, susţinem organizaţia de femei şi în acelaşi timp susţinem şi organizaţiile de seniori. Ne face plăcere să participăm la acest eveniment frumos, încercăm să ne implicăm în toate activităţile lor. Este frumos că cel puţin o dată pe an reuşim să ne strângem şi să luăm parte la astfel de evenimente toţi colegii din judeţ. Aş dori să le transmit colegilor din TSD şi doamnelor noastre să aibă parte de o primăvară frumoasă”, a transmis şi Sebastian Pui, preşedintele TSD Mureş.

Anotimpul renaşterii, întâmpinat cu optimism

Printre numeroasele femei de succes membre sau simpatizante ale Partidului Social Democrat care conduc instituţii publice le-am remarcat pe Daniela Teodora Lupei – director executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Mureş şi Semina Baricz – director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş. „Sunt la „Balul primăverii” cu gândul de a întâmpina cu optimism anotimpul renaşterii. În fiecare an ne fixăm obiective, iar primăvara ne dă energia potrivită pentru a le realiza. Le transmit tuturor doamnelor şi domnişoarelor o primăvară cu soare în suflet şi credinţă”, a afirmat Daniela Teodora Lupei. „La „Balul primăverii” am venit cu gânduri bune, curate, şi aş vrea ca toţi care suntem aici şi tot judeţul nostru să înflorească precum primăvara, să înverzească şi să fim tot mai buni şi tot mai omenoşi”, a declarat Semina Baricz.

[zizigallery id=1932]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE