Eugen Nicolăescu, despre proiectul de lege privind prevenția în sănătate Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Eugen Nicolăescu, despre proiectul de lege privind prevenția în sănătate

_eugen-nicolaescuLiderul deputaților PNL Eugen Nicolăescu susține că respingerea, în Comisia de sănătate a Camerei, a proiectului de lege privind prevenția în sănătate s-a făcut prin încălcarea procedurilor parlamentare și a principiilor de bază ale democrației și ale statului de drept.

„PSD, prin reprezentanții săi, a ignorat amendamentele societății civile, asumate de PNL și depuse în termenul regulamentar și a refuzat să le supună dezbaterii comisiei. Raportul de respingere, adoptat de majoritatea conturată în jurul PSD, încalcă Regulamentul Camerei Deputaților și arată că social-democrații sfidează în mod permanent valorile și principiile democratice, răsturnând cu totul regulile de funcționare ale Parlamentului României. Gestul PSD generează o incoerență gravă în procesul legislativ și totodată echivalează cu o cenzură a vocii societății civile care astfel este pur și simplu redusă la tăcere”, afirmă Nicolăescu, într-un comunicat remis AGERPRES.

Liderul grupului parlamentar al PNL a adăugat că Regulamentul prevede că, în cazul în care amendamentele ar fi fost dezbătute, votate și acceptate în cadrul ședinței, pe acest proiect legislativ se putea hotărî doar desesizarea Camerei Deputaților și numai în această situație, prin eliminarea înființării Agenției Naționale de Prevenție în Sănătate, legea ar fi intrat în competența Senatului, ca prima cameră sesizată, iar Camera Deputaților ar fi devenit for decizional.

„Având în vedere acest fapt, grupul parlamentar PNL rămâne consecvent în demersul său și va trimite societății civile implicate, specialiștilor din domeniul sănătății, Comisiei de sănătate a PNL, deputaților și senatorilor liberali forma amendată a legii, pentru a se crea contextul general de susținere a unei legi a prevenției în sănătate ca politică publică națională susținută permanent de statul român”, subliniază Nicolăescu, potrivit sursei citate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE