Home / Social / Protejaţi-vă locuinţa când lipsiţi mai mult timp de acasă!

Protejaţi-vă locuinţa când lipsiţi mai mult timp de acasă!

loc vacantaOdată cu sosirea primăverii, cu apropierea Sărbătorilor, tot mai multe persoane pleacă în vacanţă, în străinătate la rude, respectiv lipsesc de acasă mai multe zile. Preocupările trebuie în aceste momente îndreptate nu doar spre bagaje, ci şi spre o cât mai bună protecţie a locuinţei!

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratuluid e Poliţie Judeţean Mureş ne oferă câteva recomandări şi măsuri, chiar dacă foarte simple, obişnuite, pot să ofere protecţie sporită casei noastre, până la întoarcerea locatarilor:

  • Când plecaţi, nu lăsaţi în locuinţă sume de bani sau bunuri foarte valoroase (ex: bijuterii). Vor fi mai în siguranţă la rude/prieteni sau într-un loc sigur de depozitare (bancă)!
  • Nu faceţi publică părăsirea locuinţei!
  • Evitaţi să duceţi bagajele la maşină în momente în care vă vede foarte multă lume!
  • Rugaţi un vecin de încredere să vă supravegheze apartamentul sau casa cât sunteţi plecaţi!
  • Dacă o rudă/un vecin va intra din când în când în casă şi va aprinde lumina, va trage perdelele, casa Dvs. nu va părea nelocuită!
  • În nici un caz nu lăsaţi geamurile deschise dacă locuiţi la parter sau la ultimul etaj! Atenţie la geamurile mici de la baie, bucătărie sau cămară/anexe!
  • Tot vecinii vă pot ridica facturile sau înştiinţările lăsate în uşă, pentru că prezenţa acestora anunţă hoţii că lipsiţi de acasă şi că pot opera liniştiţi.
  • Dacă nu aveţi un sistem de alarma – întrebaţi cât costă şi cât de repede îl puteţi avea instalat. Sentimentul de siguranţă pe care îl veţi “lua în bagaje” este nepreţuit! Dacă aveţi un sistem de securitate, asiguraţi-vă că e activat!!

           

           

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșean prins la volan cu alcoolemie de 1,3 la mie!

Poliţişti din cadrul Poliției stațiunii Sovata au oprit în trafic joi, 2 iulie, în jurul …