Şcoala de Arte şi Meserii prinde contur la Târgu-Mureş Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

Şcoala de Arte şi Meserii prinde contur la Târgu-Mureş

111Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, s-a întâlnit, miercuri 16 martie, cu agenţii economici importanţi şi reprezentanţi ai categoriilor profesionale cu profil tehnic pentru a discuta despre viitorul școlilor de meserii.

Agenții economici care au răspuns invitației au primit chestionare şi au fost rugați să îşi spună părerea cu privire la raportul dintre cererea şi oferta meseriaşilor pe piaţa muncii şi să vină cu idei în ceea ce priveşte palmaresul de meserii aflate, unele dintre ele, pe cale de dispariţie. „Vă pot spune că avem la ora actuală, clădiri ale Primăriei, aflate pe domeniul public, dotate cu internate şi o bază materială solidă. Internatele sunt puse la punct aproape toate, avem şapte clădiri în care pot fi cazaţi şi copii din zone limitrofe sau din judeţ, de aceea această şcoală va avea un caracter regional. Mai avem şi hale pe care le vom pune la punct, deoarece avem proiecte eligibile pe care putem obţine fonduri europene. Am împărţit chestionare în şcoli şi am ajuns la concluzia că părinţii încă nu sunt convinşi că acei copii care nu vor să facă o facultate trebuie să înveţe o meserie”, a declarat Dorin Florea.

De assemenea, primarul municipiului Târgu-Mureş a făcut un apel Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş şi agenţilor economici. „Inspectoratul Şcolar să definitiveze locaţiile şi să găsim împreună o formulă prin care să definim statutul juridic. Fiecare agent să îşi aducă contribuţia, aştept sugestiile dumneavoastră, sunt deschis la discuţii şi vă aştept chiar şi cu propuneri legislative. Pun un mare accent pe chestionare, avem nevoie de o bază de date, vreau să ştiu exact cine va forma copiii. Am deschis uşa spre Germania, astfel încât să avem un model demn de urmat”, a afirmat Dorin Florea.

Prezent la întâlnire, rectorul Universității „Petru Maior”, prof. univ. dr. Călin Enăchescu, a declarat că Universitatea va pune la dispoziţie şi formatori pentru elevii care vor frecventa școala profesională, pe domeniile de competență. De asemenea, vor exista laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generaţie.

Camera de Comerţ şi Industrie Mureş susţine iniţiativa municipalităţii şi va derula întâlniri cu agenţii economici pentru baza de date, dar şi pentru a afla care sunt cele mai căutate meserii pe piaţa muncii şi numărul necesar de profesionişti care ar asigura dezvoltarea producţiei în judeţul Mureş. Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Târgu-Mureş, Universitatea ”Cultural-Științifică” Târgu-Mureş şi Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE