Home / BC Mures / Szászgáspár Barnabás: „Consider că putem lupta pentru titlu”

Szászgáspár Barnabás: „Consider că putem lupta pentru titlu”

Distribuie

IMG_4422Fără îndoială, antrenorul secund al formației masculine de baschet BC Mureș Târgu-Mureș, Szászgáspár Barnabás poate fi considerat „veteranul” absolut al clubului, referindu-ne la prezențele pe bancă. Barni împlineşte în 12 mai vârsta de 39 de ani și a evoluat ca jucător până în perioada în care antrenor era Mihai Corui. A devenit alături de acesta antrenor secund, după care a rămas pe acest post cu toți tehnicienii care au urmat, la nevoie fiind folosit și ca principal interimar. În ritmul mingii bătute printre aruncările la coș de Goran Martinic, care este greu de scos din sală după ce echipa își încheie antrenamentul, după spusele lui Barni, aflăm de la acesta câteva impresii despre evoluția echipei și șansele pentru finalul ediției actuale.

Reporter: Cum ai caracteriza evoluția echipei din acest sezon?
Szászgáspár Barnabás: Este un campionat foarte echilibrat, dar știam din start că ne așteaptă unul greu. Am avut un sezon regulat cu suișuri și coborâșuri, dar per ansamblu suntem mulțumiți de parcurs. Obiectivul nostru era să ajungem în primele șase, lucru pe care l-am reușit. Acum ne rămâne să tindem mai sus, deși avem probleme de sănătate la mai mulți jucători. Avem nevoie de recuperarea celor accidentați și să încercăm pe parcurs să ducem jucătorii la formă maximă.
Rep: Care sunt motivele marilor oscilații în evoluții?
Sz.B.: Unul din motive este acela că în fiecare vară ne vedem nevoiți să facem schimbări mari în lot, lucru care este strict legat de aspectul financiar. Ne vedem cu lipsuri majore, cum a fost pierderea lui Dykes sau Adamovic, cărora le-au crescut foarte mult prețul pe piață, lucru pe care nu ni l-am permis. Managementul nostru n-a dormit și am reușit să suplinim aceste plecări, am ajustat cât s-a putut echipa. Un alt motiv este poate acela că antrenorul Audrius Prakuraitis este un om mult mai exigent și jucătorii s-au acomodat mai greu stilului tacticizat și elaborat al său. Consider totuși că suntem pe o linie favorabilă, ne batem cu orice echipă a campionatului, deși trebuie să ne mai îmbunătățim jocul.
Rep: Scăderile de ritm din timpul jocurilor le putem pune și pe seama unor carențe în pregătire?
Sz.B.: Nu, mai degrabă pentru că unii jucători, din cauze medicale sau din lipsa jocurilor, ne fac o rotație mai scurtă decât la multe alte echipe și aceasta duce la scăderi. A mai fost integrarea mai grea a lui Fraseniuc, jucător român, care pe când să intre în linie dreaptă, l-am pierdut, fiind acum accidentat, alături de Barabási Csongor sau Dani Popescu, ultimul fiind operat. Astfel am rămas și pentru acest weekend cu doar doi autohtoni apți, Lázár și Polyák, în comparație cu alte echipe, care au jucători autohtoni de valoare, de lot chiar.
Rep: Cum vezi perspectivele pentru faza a doua din play-off, în momentul în care nu contează foarte mult de pe ce loc pornești, când poți învinge orice echipă și la fel poți pierde?
Sz.B.: Așa este. Iubitorii baschetului au putut deja constata că play-off-ul este foarte echilibrat. Așa s-a petrecut și anul trecut, când după un tur foarte slab am reușit să revenim spre final, după care, deși am pornit doar de pe locul șase, am ajuns în finală. Cel mai important este să ne menținem ritmul și să ne recuperăm jucătorii. Din orice înfrângere trebuie să învățăm, ne cunoaștem adversarii și știm cum să abordăm meciurile.
Rep: Lotul actual poate fi considerat în acest moment unul complet?
Sz.B.: Dacă scoatem din calcul accidentările, îl putem considera complet. Avem probleme și cu oscilațiile unor jucători, care nu dau constant randament, cum este cazul lui Jurevicus. Oricum, perioada de transferuri s-a încheiat, acum sarcina este a noastră, a antrenorilor, să scoatem maximum din fiecare.
Rep: Unde vezi echipa la finalul sezonului?
Sz.B.: Sunt un optimist din fire și aș putea spune că putem produce o surpriză. De fapt, o așa zisă surpriză, deoarece am fost mereu acolo în ultimii ani. Doar dacă privim loturile și bugetele nu suntem văzuți în rândul specialiștilor favoriți la top 3-4, dar am dovedit și suntem încrezători că putem să ajungem să jucăm din nou cel puțin o semifinală. Personal, deși avem adversari foarte puternici, cred că putem lupta din nou pentru titlu.
Rep: Consider că suporterilor nu aveți ce să le reproșați.
Sz.B.: Absolut. An de an i-am avut alături, nu avem decât cuvinte de laudă. Avem suporteri devotați, care ne-au fost mereu alături, și la bine și la rău. Ne-au așteptat din deplasări la primele ore ale dimineții, indiferent de rezultat. Chiar aș dori să-i anunț despre un proiect care urmează a fi curând definitivat. Este vorba despre un funshop în apropierea sălii, cu materiale promoționale ale tuturor disciplinelor care evoluează în Sala Sporturilor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.