Campanie de împădurire în comuna Suplac Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Campanie de împădurire în comuna Suplac

suplacAsociația „Clean Wood CO2” din Târgu-Mureș organizează sâmbătă, 2 aprilie, o amplă campanie de împădurire în comuna Suplac, de lângă Târnăveni, din județul Mureș, aici plantându-se 5.000 de puieți de salcâm. Proiectul asociației își propune reducerea gazelor cu efect de seră prin înmagazinarea dioxidului de carbon și regenerarea terenurilor degradate la nivel local.

„Asociația „Clean Wood CO2” împreună cu voluntarii și specialiștii în silvicultură vor demara un nou proiect de împădurire pentru un hectar de teren, în localitatea Suplac din județul Mureș. Pentru acest tip de sol, s-a stabilit potrivit de plantat puieții de salcâm. Pentru această zi dorim să plantăm minimum 5.000 de puieți”, au precizat reprezentanții asociației.

Se caută 80 de voluntari
Reprezentanții asociației caută voluntari care doresc să învețe de la specialiști în silvicultură cum să planteze corect, mai ales că procesul de împădurire înseamnă și întrețierea puieților, nu doar plantarea acestora.
„Căutăm un număr de 80 de voluntari care doresc să participe la împădurire. Pentru a te înscrie, trebuie să ne trimiți un e-mail la adresa: info@cleanwood.org cu numele tău și un număr de telefon, iar noi te vom contacta pentru detalii”, au mai spus aceștia. Cei intersați trebuie să se înscrie pentru a putea participa, iar locurile sunt limitate. Voluntarii vor beneficia de transport gratuit din Târgu-Mureș până în localitatea Suplac. Astfel, la ora 08,00, voluntarii se vor întâlni în parcarea Promenada Mall Târgu-Mureș. La ora 09,00, voluntarii și specialiștii vor instrui echipele. La ora 09,30, voluntarii sunt organizați în echipe și vor fi instruiți. În intervalul orar 16,00 – 17,00, se estimează că se va finaliza proiectul de împădurire.

„Clean Wood CO2” este o organizație non-profit care dorește să minimizeze impactul negativ asupra mediului înconjurător, cauzat de diversele activități ale oamenilor, adoptând diverse măsuri cu scopul de a reduce emisiile gazelor cu efect de seră și absorbția de dioxid de carbon prin realizarea de împăduriri. În afară de împăduriri, organizația este preocupată de susținerea comunității locale prin plantarea de copaci specifici zonei respective, care ar putea să ajute la creșterea veniturilor și crearea de noi ocupații profesionale. De exemplu, plantarea de salcâm ar putea ajuta la creșterea producției de miere, care i-ar încuraja pe localnici să dezvolte noi stupine.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE