Civica. Școlile – centre MC2 Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 90 Vizualizări

Civica. Școlile – centre MC2

civicaTârgu-Mureșul cuprinde 30 de unități școlare, de la școli generale la licee, unități care sunt relativ bine răspândite pe aria municipiului. Potrivit intențiilor noastre, aceste unități ar putea asigura spațiul necesar desfășurării activităților mișcării civice comunitare (MC2) reprezentând partea reală, palpabilă, a proiectului și eliminând inconvenientul că destule persoane fie nu au posibilități materiale, fie nu au cunoștințele necesare manipulării unui computer.

Firesc, această colaborare ar avea nevoie de acceptul Inspectoratului Școlar și ar trebui pusă în acord cu legislația în vigoare, referitoare la activitățile care se pot desfășura în unitățile de învățământ, fără a afecta deloc programul școlar. Ținând cont de faptul că aceste unități școlare sunt finanțate de către comunitate, este de așteptat ca ele să facă comunității aceste servicii, asigurându-și, totodată, mijloacele pentru dezvoltarea logistică a laboratoarelor lor de informatică. Mai mult, întrucât procesul de introducere a informaticii ca obiect de studiu obligatoriu este în curs, am putea asigura chiar și o parte din operatorii necesari activităților MC2. Municipiul Târgu-Mureș ar putea fi împărțit pe cartiere, luând în considerație existența unităților școlare iar consilierii locali ar putea coordona activitatea în unul sau mai multe astfel de centre. MC2 pot asigura, în scurt timp, radicala îmbunătățire a situației laboratoarelor de informatică din școli, primind, oarecum la schimb, atât operatori voluntari cât și spațiul necesar desfășurării activității civice. Pare complicat, dar nu e! Activitatea s-ar desfășura în baza unui contract cadru cu Inspectoratul Școlar și unitățile școlare respective iar noi, cetățenii am contribui la dezvoltarea bazei materiale informatice a școlilor, bază care o putem folosi și pentru înființarea și funcționarea unei rețele menite de a asigura suportul democrației directe în municipiul nostru.

Comentariile, propunerile, sugestiile și criticile dumneavoastră sunt citite și auzite la email unprtargumures@gmail.com, telefon 0265-323.882. Vă aștept la audiențele din fiecare miercuri, între orele 18.00 – 20.00, la sediul UNPR Mureș, din Piața Trandafirilor nr. 42.
Ing. Cristian Victor CĂTANĂ

Președinte UNPR Târgu-Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE