O nouă procedură de reconstrucţie mamară, la Spitalul de Urgență Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 594 Vizualizări

O nouă procedură de reconstrucţie mamară, la Spitalul de Urgență

interventie mamaraO echipă de medici din cadrul Compartimentului Chiururgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş, coordonată de dr. Senin Negovan, a efectuat cu succes joi, 17 martie, o nouă procedură de mastectomie cu reconstrucţie mamară unei paciente în vârstă de 33 de ani, din județul Neamț, în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Târgu-Mureș, Mariana Moldovan Negoiță, intervenţia, care a durat aproximativ 3 ore, a fost realizată unei paciente diagnosticate cu cancer sân stâng şi reprezintă o primă etapă, cea cu expander tisular (un implant temporar care este umflat gradual cu ser fiziologic pe parcursul unui număr de săptamâni pentru a întinde încet pielea. Odată ce pielea este suficient de întinsă, expanderul este îndepărtat şi înlocuit cu un implant permanent). Următoarele etape operatorii vor fi programate din trei în trei luni şi vor fi destinate reconstucţiei complexului areolo-mamelonar şi retuşuri ale formei sânului.

Procedurile de joi au fost realizate gratuit în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie. Reconstructia mamară postmastectomie îmbunătăţeste imaginea şi încrederea în sine, precum şi calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o operaţie pentru cancer mamar. Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să existe o evaluare oncologică de etapă, care să avizeze explicit indicaţia de reconstrucţie mamară, imediată sau secundară. SCJU Târgu-Mureș este inclus în acest subprogram luna august a anului 2014.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE