Home / Social / Oco, un maseur terapeut care a gustat din success după vârsta de 40 de ani

Oco, un maseur terapeut care a gustat din success după vârsta de 40 de ani

Distribuie

DSC_8482

Din ceea ce urmează să vă povestesc, n-ar fi exclus să descoperiți că e chiar flăcăruia impertinentă de care aveți nevoie ca să vă aprindeți propriul foc și să-l întretineți pe drumul către succesul personal.

Alexandru Marinescu este născut la 20 noiembrie  1960 în Târgu Mureș, de meserie terapeut masseur, cu un mic salon amenajat într-un apartament pe strada Cutezanței nr.47. Prietenii îi spun Oco. Simplu.

În anul 2005 a primit Diplomă de excelență din partea Inspectoratului Școlar Județean, Clubul Sportiv Școlar Târgu Mureș pentru activitatea desfășurată în cadrul instituției. În același an a câștigat locul I la probele de 5000 de metri, 100 m și la proba de 200 de m, în cadrul Campionatului Național- Veterani. Pe podium a urcat și după ce a alergat la maratonul Sighișoara-Mediaș, obținând locul I, consecutiv în anii 2006-2007.

Motto-ul său în viață este cel învățat de la tatăl lui: ”Prost să fii, dar să-ți revii!”

Suferea și nici un medic nu știa de ce

Copil fiind, de la vârsta de 14 ani a fost diagnosticat cu urticarie cronică. ” De la 14 ani până la 39 de ani am suferit de o urticarie cronică medicii nereușind să-mi găsească cauza și tratamentul, am fost internat de 12 ori în spitale și ambulator” ne povestește Oco.

Din dorința de a se vindeca, a început să studieze singur cărți, reviste, pliante de specialitate, orice fițuică cu tratamente naturiste îi cădea în mână. Cea mai veche carte din care s-a documentat datează din anul 1966. Personalitatea puternică a adolescentului iradiază de timpuriu, astfel încât spiritul curios şi recalcitrant îi va schimba radical destinul.

Un rebel neînțeles

Pentru că părinții nu-i înțelegeau dorința de a face sport de performanță și muzică, tânărul fuge de acasă de nenumărate ori și doarme pe străzi, în zona Luxor, strada Pandurilor, Biserica de piatră, a locuit o perioadă și în Oradea și Timișoara, unde a lucrat în fermă de viermi de mătase, s-a cocoșat la cules de roșii și castraveți, a tăiat de lemne, orice era necesar pentru a se întreține. În tot acest răstimp, nu a încetat o clipă să învețe din domeniul care îl interesa cel mai mult, al alimentației sănătoase și întreținerii corpului uman. ”Asta a fost damblaua vieţii mele – să fiu un autodidact” exclamă Oco.

DSC_8494

Mulţi oameni încep să intre în depresie atunci când ajung în jurul vârstei de 30 de ani şi constată că încă nu au cunoscut succesul pe plan professional, însă o parte din cei mai mari oameni de succes din întreaga lume au dat „lovitura” după vârsta de 30 de ani. Chiar dacă a descoperit pasiunea pentru terapie și masaj corporal mai târziu, pentru Oco reprezintă totul și consideră că aceasta este meseria pe care trebuia să o aleagă de la început.

”La 46 de ani m-am apucat de masaj. Nimeni nu-mi dădea nici o șansă, în principal pentru că nu mai eram tânăr și nici financiar nu stăteam bine. Am început într-un salon de înfrumusețare în cartierul Tudor, la  Fortuna, cu chirie și consum plătit anticipat. După ce încheiam aici, fugeam să lucrez la Electromecanica la interfoane, iar seara pe la ora 18.00, mergeam să lucrez la pahare de unică folosință, la fratele meu. Practic, lucram de la ora 8.00 la ora 11.00 și nu aveam bani nici măcar de pufuleți. Toți banii îi dădeam pentru a-mi păstra locul în Salon, lucram în pierdere, clienți nu aveam suficienți, cheltuielile erau mari, dar pe de altă parte, nici nu vroiam să renunț” ne povestește Oco.

Masaj tradițional cu făcăleț

Nu e nevoie de toate bogățiile pe care le râvnești pentru a fi fericit, ci doar să faci ceea ce-ți place cu adevărat și să poți alege tu starea pe care vrei să o ai, în orice moment, apoi toate deliciile prosperității îți vor cădea în brațe de la sine, ca urmare a pasiunii și dedicării tale spre scopul tău iubit. Adevărat. Ne-o demonstrează Oco. El a rupt lanțurile retincențelor și temerilor sale și a acționat fără îndoieli. Acum, agenda lui este plină de clienți fideli care îi trec pragul zilnic de 4-5 ani încoace, chiar și sportivi de performanță, manageri de firme și personalități ale orașului, motiv pentru care cu greu reușești să mai obții o programare la masaj. Fidelizarea este datorată grijii cu care își întâmpină fiecare client într-o stare de pace, creând o atmosferă cât mai relaxantă, caldă și confortabilă, comunică tot timpul cu el și, înainte de a trece la oricare altă parte a corpului, întreabă dacă există zone mai sensibile, cu durere mai mare, pe care să le trateze cu mai multă delicatețe. La cerere, îndreptarea oaselor o face cu făcăleţul, o tehnică de masaj foarte mult utilizată.

DSC_8480

Masajul este mai plăcut și mai relaxant, atunci când ești întâmpinat prompt, când locația este primitoare și îngrijită, atmosfera caldă și aromată. Refuzând să copieze orice design sau mobilier din alte saloane de masaj sau cele vehiculate pe internet, Oco l-a transformat pe al său în ceva familiar, într-un colorit luminos, primitor, cu pereți plini de articole decupate și lipite, slogane, lozinci, bancuri, sfaturi alimentare, de toate pentru petrecerea plăcută a clientului care așteaptă la rând. Cum intri, pe stânga, lângă un poster cu cea mai renumită Piramidă a Dietei Mediteraneene, e lipit un poster cu Piramida Dietei Latino-americană, iar deasupra lor, Piramida lui Oco, concepută de el însuși, după învățăturile și experiențele acumulate. La intrare, pe un suport de papuci, se odihnesc îngrijit așezate câteva perechi de papuci de casă etichetate cu numele clienților fideli, iar pe o masă totdeauna există câte o farfurie cu nuci, mere și alte fructe din care te poți servi la discreție.

Dorința de a schimba clișee

Oco și-a dorit din toată inima un lucru, s-a hotărât să-l și facă, apoi s-a pregătit neurologic pentru el, punându-și tot sufletul în acțiune.

” Nu masajul contează atât de mult, eu încerc să conving clientul prin toate mijloacele mele să-mi urmeze regulile de promovare a unei alimentații sănătoase, acesta e și motivul pentru care de la mine nimeni nu pleacă fără să bea un suc de legume sau fructe proaspăt stors, pe care îl prepare u, în bucătărie. Copiii din ziua de azi nu fac altceva decât like click like click, toți au spondiloză, scolioză, nu stau la soare, suferă de constipație din cauza lipsei de mișcare, motiv pentru care din clasa a XII-a poți să le dai, deja, calificativul de ”bolnavi” ne mai spune Oco. În acest sens, de nenumărate ori a mers prin piețele alimentare din oraș și a împărțit pliante cu beneficiile anumitor fructe sau legume, cu lista vitaminelor conținute de acestea și bolile pe care le vindecă, le-a împărțit inclusiv celor care comercializau fructe și legume, pentru ca aceștia să le dea, la rândul lor, mai departe clienților.

Reclame care dezinformeză

Oco se simte la fel de revoltat și când vine vorba despre reclamele de la televizor, care de cele mai multe ori dezinformează populația: „Aud aceeași reclamă mereu, să bei zilnic doi litri de apă: cum poate să bea aceeași cantitate un om în vârstă de 80 de ani care are 45 kilograme, la fel cu un sumo de 150 de kilograme sau cu un copil de 30 de kg? Toate mașinile consumă 5 litri la suta de kilometri?!”

Comercializarea produselor în sistem MLM este o afacere în expansiune, dar foarte multe dintre ele conțin diverse chimicale introduse în produsele în masă. Chiar dacă a fost curtat de diferite firme de produse cosmetice și mâncare naturistă pentru a le face reclamă și a câștiga în plus, Oco a refuzat preferând să-și urmeze propriul drum.

”Eu nu am nevoie de bani câștigați în acest fel, eu promovez morcov, țelină, pătrunjei, mere, pere, legumele și fructele proaspete, de preferat organice, adică netratate chimic, cu tot felul de substanţe dăunătoare, periculoase chiar pentru organism, ca să fie mai mari şi să pară mai frumoase, pentru a se vinde mai bine. Condițiile impuse de supermarket-uri ne omoară și arată clar că nu se dorește ca micii producători să intre pe piață. Uite, am cumpărat un măr și l-am tăiat în două și de ieri până azi s-a oxidat, ceea ce e un lucru bun, oxidarea este un proces natural asociat expunerii la oxygen. Totul importăm. Ce au adus, de fapt, americanii? Au destrămat familii, au adus războaie, conflicte, Coca-Cola, McDonald’s și Halloween” ne spune Oco.

Frână la apă, seara!

Stilul de alimentaţie în grabă, cu produse fast-food, încărcate cu grăsimi, cărnuri şi zaharuri, predispune la dependenţă, prin declanşarea în creier a unor reacţii care conduc la supraalimentaţie, celulită şi obezitate.

Potrivit sfaturilor date de Oco, dimineața trebuie să bem multă apă, între mese câte puțin, iar seara să punem frână la lichide. Alimentaţia trebuie să fie normocalorică, adică să conţină numai atâtea calorii cât sunt necesare organismului, în funcţie de ritmul de consum pentru fiecare vârstă, de efortul fizic şi intelectual depus. S-a demonstrat că persoanele care au un aport caloric mai redus şi un consum minim de grăsimi sunt mai puţin expuse la îmbolnăviri de cancere şi de afecţiuni cardiovasculare.

Om simplu la vorbă și la port, Oco ne demonstrează că, pentru a fii liber, trebuie să fii moral, și atunci nu vei fi în conflict cu ce e bine sau rău pentru că vei știi că nu există așa ceva. Libertate înseamnă să-ți cunoști abilitățile și limitările și să nu treacă o zi fără să înveți ceva nou despre tine, pentru tine. ” Eu am învățat mereu și învăț și acum” concluzionează terapeutul.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.