Home / Administratie / Proiecte de infrastructură pentru judeţul Mureş

Proiecte de infrastructură pentru judeţul Mureş

111Apelul de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, POR 2014-2020, a fost lansat marţi, 15 martie. Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş, fondurile necesare sunt alocate prin axa 6, prioritatea 6.1, iar Regiunea Centru are la dispoziție un buget de 109,84 milioane euro pentru finanțarea proiectelor.

Valoarea proiectelor, 386 milioane lei

Conform documentului, Consiliul Județean Mureș va depune trei proiecte până la finalul acestui an: „Reabilitarea sistemului rutier pe drumul judeţean Ungheni – Târnăveni” care are o valoare estimată de 117 milioane lei, „Reabilitare sistem rutier pe drumul judeţean DJ 106 Agnita – Apold – Sighişoara – în colaborare cu Consiliul Judeţean Sibiu” care are o valoare estimată de 58 milioane lei şi „Reabilitarea sistemului rutier pe drumul județean Târgu-Mureş – Band – Şăulia – Sărmaşu – limită judeţ Bistriţa-Năsăud” care are o valoare estimată de 211 milioane lei. „Lansarea apelului cu publicarea ghidului și a documentelor utile pentru depunerea proiectelor este un pas important pentru reabilitarea drumurilor pe care Consiliul Județean Mureș le are în plan pe această axă POR 2014-2020. Pentru drumul care face legătura între Ungheni și Târnăveni avem deja Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aprobați de consilierii județeni. Startul depunerii proiectelor este data de 16 mai, instituțiile având la dispoziție o perioadă de şase luni în care să depună proiecte. Ne vom încadra în acest termen și vom depune proiecte care să fie eligibile și să obțină finanțarea”, a precizat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Omul de afaceri Doru Borșan: “Dorin Florea a început bine, dar s-a stins ca lumânarea, ca varul de Târnăveni”

Prezent în emisiunea Jurnal de Mureș din 22 iunie, emisiune realizată de Răzvan Pop la …