VIDEO: Lecţii despre siguranţă, la Sântana de Mureş Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

VIDEO: Lecţii despre siguranţă, la Sântana de Mureş

111
Pe plan naţional există o vastă preocupare din partea diverselor organisme abilitate pentru a continua perfecţionarea reglementărilor, programelor şi procedurilor de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, segment al criminalităţii ce necesită o atenţie deosebită, având în vedere importanţa formării şi educării tinerei generaţii.

Atenţia demersurilor preventive trebuie să fie îndreptată tot timpul spre informarea copiilor/tinerilor, atât cu privire la factorii favorizanţi cu rol determinant în geneza delincvenţei, cât mai ales cu privire la importanţa comportamentului preventiv.

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş (IPJ) – prin Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, menţine o strânsă legătură cu unităţile de învăţământ de pe raza judeţului, conlucrând şi desfăşurând în permanenţă diverse activităţi în cadrul unităţilor de învăţământ, activităţi care vizează informarea elevilor asupra principalelor aspecte legate de siguranţa lor. „Nu numai unităţile de învăţământ din mediul urban beneficiază de astfel de activităţi, ci şi elevii care urmează cursurile şcolilor din mediul rural. Astfel, recent, Şcoala Gimnazială „Ion Chinezu” din Sântana de Mureş, a găzduit o serie de activităţi în cadrul cărora poliţiştii au realizat prezentări elevilor din clasele I-VIII, pe tema siguranţei copiilor. Elevilor li s-au prezentat aspecte cu privire la pericolele la care sunt predispuşi atunci când se află în diferite medii sociale, totodată aducându-li-se la cunoştinţă măsurile pe care aceştia trebuie să le adopte în vederea prevenirii victimizării. Desigur, s-a încercat ca transmiterea informaţiilor să se facă în moduri cât mai atractive, combinându-se cu diverse jocuri, pentru cei mai mici în special”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al IPJ Mureş.

În cadrul discuţiilor purtate cu elevii din clasele primare accentul s-a pus pe aspecte ce ţin de siguranţa în trafic, prevenirea dispariţiilor de copii, siguranţa personală şi a bunurilor, siguranţa pe internet, ultimul subiect menţionat făcând obiectul prezentărilor realizate şi la ciclul gimnazial, pe lângă prevenirea delincvenţei juvenile şi a traficului de persoane. „Feed-back-urile primite de la cei peste 150 de elevi beneficiari şi cadrele didactice a fost unul pozitiv, interesul pentru acest gen de activităţi fiind unul ridicat. Felicitări colectivului de cadre didactice şi conducerii unităţii şcolare pentru interes şi implicare!”, se mai precizează în comunicat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE