Sfaturi utile pentru îngrijirea florilor de primăvară Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Sfaturi utile pentru îngrijirea florilor de primăvară

Sfaturi+utile+pentru+ingrijirea+florilor+de+primavara_63499

Florile de primăvară timpurie sunt cele mai așteptate și mai iubite de grădinari, care după o iarnă lungă și mohorâtă abia așteaptă să vadă primul semn că grădina a revenit la viață. De altfel, ghioceii sunt cei care dau startul oficial al sezonului grădinaritului, semn că de acum veți avea multă treabă, dacă vreți să vă bucurați de straturi de flori colorate și sănătoase.

Chiar dacă au început să înflorească, acest lucru nu înseamnă că nu mai au nevoie de îngrijire și atenție. Dacă nu avem de-a face cu o primăvară ploioasă, straturile de flori au nevoie să fie udate discret. Udatul se face des, cu o cantitate mică de apă, la rădăcină, pentru ca acestea să nu fie deranjate de presiunea apei. Niciunei plante nu-i place să fie udată din exces; apa în cantitate foarte mare duce la putrezirea rădăcinilor și implicit la moartea straturilor de flori.

O altă activitate care trebuie trecută în calendarul grădinarului de primăvară este îndepărtarea frunzelor și a florilor veștejite de pe plante, stimulând creșterea altora. Florile de primăvară trebuie săpate la rădăcină destul de des pentru a nu da posibilitatea pământului să formeze o crustă solidă, împiedicând apa să mai ajungă la rădăcini.

Pământul preferat de florile timpurii trebuie să conțină multe minerale și să fie afânat. Țineți seama de faptul că aveți de-a face cu plante sensibile care nu se pot dezvolta armonios într-un pământ sărac în minerale și stâncos. În concluzie, îngrijirea plantelor de primăvară nu este un lucru atât de dificil cu o minimă informare în prealabil.

Sursa casamea

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE