Home / Invatamant / „Star Reader”, pledoarie pentru lectură

„Star Reader”, pledoarie pentru lectură

star readerSala mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureş a găzduit vineri, 18 martie, a doua parte a concursului „Star Reader” organizat de American Corner – Biblioteca Judeţeană Mureş.

Probe inovatoare, în engleză

Chiar dacă este la prima ediție, acest concurs adresat elevilor din clasele IV-XII a suprins prin probele inovatoare: încă din octombrie participanții şi-au ales câte o carte din biblioteca organizatorilor, pe baza căreia au întocmit fişe de lectură legate de acțiunea şi personajele prezentate. La cea de-a doua probă a concursului au participat 36 de elevi, organizați în grupe de câte cinci sau şase. Aceştia au avut diferite sarcini, exclusiv în limba engleză, în funcție de nivelul la care au fost înscrişi, precum să îşi imagineze un alt final al cărții citite sau să scrie o poveste folosindu-se de o imagine.

După două ore, lucrările participanților au fost evaluate de juriul format din Monica Avram (directoarea Bibliotecii Județene Mureş), Alina Borz (coordonator, American Corner), Mihaela Rusu (profesoară), Gabriela Şandru (profesoară) si Szasz Sandor (profesor). „În principiu, această activitate organizată de conducerea American Corner a avut ca scop încurajarea elevilor de a lectura cât mai mult”, a declarat Alexandra Deteşan, participantă. „Cel mai mult mi-a plăcut modul în care am fost grupați, dar şi faptul că totul s-a desfăşurat în limba engleză”, a completat Alexandra Deteşan.

Câştigătorii din cadrul fiecărei secțiuni au fost răsplătiți cu premii în cărți şi rechizite şcolare. Evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul American Corner, Consiliului Județean Mureş, Bibliotecii Județene Mureş şi al Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureş.

Ilinca BURDULEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Raul Petrică Purcea: ,,Am ţintit sus şi am reuşit”

Raul Petrică Purcea este absolvent al Şcolii Gimnaziale „Ion Dacian” Saschiz, satul Mihai Viteazu, care …