Home / Administratie / Bugetul Reghinului suplimentat cu 203.000 lei

Bugetul Reghinului suplimentat cu 203.000 lei

Distribuie

CL ReghinConsilierii locali ai municipiului Reghin întruniţi joi,17 martie în şedinţă ordinară de lucru au aprobat proiectul de rectificare a bugetului general al Municipiului Reghin pe anul 2016, acesta fiind suplimentat cu suma de 203.000 lei prin votul consilierilor.

Suplimentări de fonduri pentru şcoli şi grădiniţe

La capitolul cheltuieli, suplimentări de fonduri s-au înregistrat la învăţământ, printre care suma de 33.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice . De asemenea, la Liceul Tehnologic „Petru Maior” consilierii au aprobat suplimentarea cu suma de 3.000 de lei pentru amenajarea unei săli de curs pentru profilul mecanic şi electrotehnic, 2.000 lei pentru dotarea cu obiecte de inventar, şi 4.000 de lei pentru deplasarea trupelor de teatru ale şcolii la Derecske, Ungaria. La  Liceul Tehnologic”Lucian Blaga” au fost alocaţi  5.000 de lei pentru deplasarea unei delegaţii la Erd, Ungaria, respectiv 6.000 lei pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii. Suplimentări de fonduri regăsim şi la grădiniţele din oraş, 13.000 lei pentru reparaţii urgente şi 6000 de lei pentru servicii de consultanţă în domeniul securităţii muncii la Grădiniţa cu program prelungit Nr. 4, respectiv 1000 de lei pentru reparaţii urgente şi 5.000 de lei pentru servicii de consultanţă în domeniul securităţii muncii la Grădiniţa cu program prelungit Nr. 5. Tot la domeniul învăţământ, au fost aprobaţi 6.000 de lei pentru echipament sportiv pentru echipa de baschet de la  Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu” şi 40.000 de lei pentru tichetele de creşă şi tichetele sociale pentru grădiniţă.

Bani pentru Cultură, recreere, religie, sport

De asemenea au fost aprobate sume în plus la domeniul Cultură, recreere, religie, sport, şi anume 4.000 de lei pentru reparaţii la fântâna arteziană din Piaţeta din Cartierul Libertăţii, 9.000 de lei pentru deplasarea în Turcia a Ansamblului „Stejărelul” din cadrul Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”, 3.000 de lei pentru reparţii la sistemul de baschet suspendat la Sala de Sport din Parcul Tineretului, 5.000 de lei pentru organizarea evenimentulului „Unirea Basarabiei cu României”din 25 martie, respectiv 4.000 de lei pentru evenimentul „Femeie-soţie, mamă, bunică” organizat în luna martie la  Casa de Cultură „Eugen Nicoară”. Au mai fost suplimentate domeniile Asigurări şi asistenţă socială (10.000 de lei necesară cursurilor de instruire a asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap), şi  Transport (19.000 lei pentru investiţia „Modernizarea de străzi lot 1” )

Sprijin financiar pentru ansambluri folclorice şi trupe de teatru şcolar

Consilieri au mai aprobat alocarea din bugetul local a unor sume în vederea participării ansamblurilor artistice reghinene în Turcia şi Ungaria, 8.640 lei pentru  Ansamblul artistic ”Stejărelul” din cadrul Casei de Cultură a Tineretului ”George Enescu ” din municipiul Reghin în localitatea Edirne-Turcia, în perioada 18-25 aprilie 2016, şi 3.750 lei  trupelor de teatru ”Fantázia” și ”Csillagösvény” din cadrul Liceului Tehnologic ”Petru Maior” din Municipiul Reghin în localitatea Derecske-Ungaria, în perioada 24-26 martie 2016.

Reabilitări de străzi pe agenda consilierilor

Alte proiect aprobate de consilieri au vizat reabilitarea de străzi, aprobarea  indicatorii tehnico-economici la obiectivul de investiție ”Modernizare străzi în Municipiul Reghin-Lot 2”, respectiv Strada Muncitorilor, pe o lungime de 1,734 km, şi actualizarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiție ”Asfaltarea străzilor Pietroasei şi Păşunii din Municipiul Reghin”. “Am făcut licitaţie pentru primul lot de străzi, şi urmează în această săptămână să trecem la pregătire şi asfaltare dacă vremea ne va permite. Am început cu trotuarele, am început curăţirea oraşului şi a zonelor verzi.  Am început de asemenea degajarea pentru sensul giratoriu de la intersecţia dintre străzile Gurghiului şi Iernuţeni. Ceea ce facem acum este licitaţia pentru Parcul Central, care este pe site, care trebuie să se demareze foarte repede. De asemenea am început lucrările la creşa cea nouă. Avem discuţii pentru blocul social, pentru piaţă agroalimentară trebuie să scoatem la licitaţie proiectul tehnic, să demarăm şi hala agroalimentară .De asemenea urmează să primim de la proiectant scenariul de incendiu ISU pentru o ultimă susţinere a proiectului cu cinematograful , ceea ce sper să se întâmple foarte repede”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Proiect HCL. Întâlnirea Naţională Mercedes Clasic, la Sighișoara

Distribuie Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sighișoara, din 28 martie, se află …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.