FOTO: Seminar UPM despre terorism şi migraţie Recomandări zi de zi
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1075 Vizualizări

FOTO: Seminar UPM despre terorism şi migraţie

c1Sala „Tonitza” a Hotelului „Continental” din Târgu-Mureş a găzduit vineri, 18 martie, lucrările unui seminar internaţional care a abordat două teme de mare actualitate cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană, respectiv lupta împotriva terorismului şi a migraţiei în masă. Evenimentul a fost organizat de Universitatea „Petru Maior” (UPM) Târgu-Mureş, cu susţinerea Asociaţiei „Pro Iure” şi Barreau Penal International Criminal Bar.

Schimb util de informaţii

Co-organizatorii evenimentului, avocaţii Lucian Chiriac şi Dragoş Chilea, ambii cadre didactice în cadrul UPM Târgu-Mureş, au subliniat importanţa temelor discutate şi au precizat că seminarul are ca principal obiectiv realizarea unui schimb de informaţii de natură legislativă despre lupta împotriva terorismului şi a migraţiei în masă. „Este un seminar internaţional cu un titlu generos, este o privire pe care o aruncăm din punctul de vedere al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale vis a vis de marile probleme spunem noi şi formule care astăzi sunt în atenţia lumii întregi, terorismul şi migraţia. Sigur, ceea ce este important este schimbul de idei, pentru că sunt foarte mulţi participanţi din ţări cum ar fi Italia, Franţa, Bahrein, Ungaria, şi altele, care vor reprezenta pentru noi puncte de reper, adică ce se întâmplă la ei sub aspectul legislaţiei şi protecţiei drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, dar şi a persoanelor care intră într-o astfel de formulă după cum spuneam anterior, cea a terorismului şi a migraţiei. Seminarul nu îşi propune altceva decât această dezbatere, schimb de idei, însă pe de altă parte poate să constituie şi pentru noi puncte „de atac” mai departe, mă refer la studii şi cercetări pentru că acesta este rostul nostru, al celor care lucrează într-o universitate”, a subliniat prof. univ. dr. Lucian Chiriac. „Sperăm că acest seminar internaţional va oferi participanţilor o oportunitate valoroasă pentru schimburi de opinii şi crearea unei reţele fructuoase”, a subliniat prof. univ. dr. Dragoş Chilea.

Invitaţi de valoare

La deschiderea oficială a evenimentului au participat şi prof. univ. dr. Călin Enăchescu – rectorul UPM Târgu-Mureş şi prof. univ. dr. Szabo Zsuzsanna – decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative din cadrul UPM Târgu-Mureş, iar pe lista invitaţilor s-au aflat nume importante din domeniul dreptului internaţional, precum Jacqueline Morand-Deviller de la Universitatea Sorbona din Paris, totodată Doctor Honoris Causa al Universităţii „Petru Maior”, Gordon Anthony de la Queens University din Belfast, Luis Del Castillo – preşedinte de onoare al Barreau Penal International Criminal Bar şi Spyridon Vlachopoulos de la Universitatea din Atena.

[zizigallery id=1934]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE