VIDEO, FOTO: Pledoarii pentru Haga, via UPM Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 685 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Pledoarii pentru Haga, via UPM

telders 1
Echipa Universităţii de Vest din Timişoara a câştigat faza naţională a concursului internaţional de pledoarii juridice Telders Internaţional Law Moot Court Competition, organizat vineri, 18 martie, de Universitatea „Petru Maior” (UPM) Târgu-Mureş. Pe locurile 2, respectiv 3, s-au clasat echipele care au reprezentat Universitatea din Bucureşti şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

De la Târgu-Mureş… la Haga

Trio-ul învingător a fost alcătuit din Sandra Baci, Alexandra Burdulea şi Silviu Lazăr, toţi studenţi la Drept în anul II, de pregătirea cărora s-au ocupat asist. univ. Sorina Doroga şi Vlad Macovei, student. „Este o satisfacţie foarte mare, mai ales pentru că acest rezultat vine după un efort de patru-cinci luni pentru că totul începe cu scrierea memoriilor, după care urmează o pregătire intensivă pentru pledoariile orale. În acest context, rezultatul obţinut este o mare bucurie pentru noi, mai ales că avem onoarea să reprezentăm România la Haga, unde se va pleda în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie”, a declarat asist. univ. Sorina Doroga. „A fost un concurs bogat în emoţii. Am început să ne pregătim din octombrie 2015, cu multă documentare şi ajutor din partea antrenorului nostru Vlad Macovei”, a afirmat Sandra Baci. „A fost prima mea experienţă de acest tip, pot spune că a fost o zi intensă şi obositoare dar ne bucurăm foarte mult că munca pe care am depus-o pe parcursul a mai multor luni a dat roade şi vom continua la Haga. Le suntem extrem de recunoscători celor doi antrenori, fără de care nu puteam ajunge aici”, a precizat Silviu Lazăr, care a câştigat şi premiul pentru Cel mai bun pledant.

Juriu de valoare

Cauza competiţiei din acest an s-a intitulat „The interception in the Vinous Sea Dispute”, iar pledoariile, care au simulat un proces desfăşurat în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, au fost susţinute în limba engleză, în faţa unui juriu alcătuit din dr. Malgosia Fitzmaurice de la Queen Mary University of London, dr. Leda Panaiot, consilier juridic superior în cadrul companiei E.ON România şi Andrei Palade, fost student al UPM Târgu-Mureş, în prezent diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. „Felicit participanţii pentru modul în care au susţinut pledoariile şi au răspuns la întrebările dificile. Sunteţi cu toţii fantastici”, s-a adresat participanţilor dr. Malgosia Fitzmaurice. De asemenea, pe lista invitaţilor speciali s-a aflat şi dr. Meagan Wong de la Queen Mary University of London, specializată în dreptul mării, care a susţinut un worksop de specialitate.

Felicitări coordonatorilor şi studenţilor de elită

Concluziile organizatorilor au fost exprimate de conf. univ. dr. Nicolae Ploeşteanu, directorul Departamentului de Drept şi Administraţie Publică din cadrul UPM Târgu-Mureş. „Am deosebita plăcere să descriu, azi, nu evenimente, ci sentimente. În timp ce s-a desfășurat faza națională a prestigiosului concurs Telders International Moot Court Competition, unde s-a calificat echipa Universității de Vest din Timișoara, am înţeles ce importanță mare o au profesorii și studenții, deopotrivă, asupra societății de azi. Sigur că în sala unde s-a desfășurat concursul, Aula Magna Universității „Petru Maior”, erau prezenți acei oameni care au o legătură directă cu potențialul elitelor și chiar au avut emoții în ceea ce privește acea echipă care va reprezenta România la Haga. Coordonatorii, dr. Laura Crăciuneanu, dr. Elena Lazăr și dr. Sorina Doroga, au venit cu studenții de elită a universităților reprezentate și au avut deosebita plăcere de a fi evaluați de un juriu de excepție”, a menţionat conf. univ. dr. Nicolae Ploeşteanu. „Rezultatul a fost pozitiv pentru toate echipele, deoarece au simțit că sunt pe mâna unor specialiști. Am văzut și simțit că toți participanțiii s-au simțit protejați de atmosfera dinTârgu-Mureș și am rămas prieteni. Participanții urmează să arate României noua față a învățământului universitar, anume aceea care nu mai acceptă mediocritatea, ci doar excelența”, a completat conf. univ. dr. Nicolae Ploeşteanu.

[zizigallery id=1936]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE