2.000 de „cărți ale copilăriei” pentru elevii din judeţul Mureş Invatamant
  • admin
  • 1 comentarii
  • 408 Vizualizări

2.000 de „cărți ale copilăriei” pentru elevii din judeţul Mureş

3 iren arseneAsociația Curtea Veche cu sprijinul Azomureș și Dafcochim, oferă miercuri, 23 martie, 2.000 de volume „Cărţile copilăriei” elevilor din județul Mureș în cadrul a două evenimente organizate la Şcoala Gimnazială Şăulia (ora 9.30) și Şcoala Gimnazială “Serafim Duicu” din Târgu Mureş (ora 11.30).

1 aniteiLa întâlnirile cu elevii vor participa Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Dragoș Bucurenci (activist civic), Barna Nemethi (regizor de film), Mihai Aniței (director general, Azomureș), Ştefan Marinel (directorul diviziei Agro Dafcochim) alături de directorii celor două instituții școlare. „Am oferit până acum câteva mii de cărți copiilor din mediul rural, iar reacțiile micuților de la întâlnirile organizate în diferite localități ne-au determinat să mergem mai departe. Cu fiecare pas pe care îl facem în derularea proiectului “Cărțile Copilăriei” simțim că le-am dat o șansă în plus copiilor. Este foarte important să se înțeleagă că ei pot fructifica această șansă numai cu sprijinul profesorilor și a părinților. De această dată, fiind acasă, am inclus în program și o școală din Târgu Mureș. Sunt convins că reacțiile copiilor vor fi deosebite, a declarat Mihai Aniţei, director general, Azomureş.

12891777_810465189085867_2207309432956386224_o„Suntem o companie care, prin activitatea noastră economică, susține mediul rural. Este important pentru noi să sprijinim astfel de proiecte care dezvoltă educaţia şi pregătește viitoarea generaţie”, a declarat Ştefan Marinel, directorul diviziei Agro Dafcochim.

Asociația Curtea Veche revine în Mureș unde a realizat prima donație de carte către 20 de școli din județ, în urmă cu un an, împreună cu Azomureș, Herlitz România și Diverta. Ambele evenimente organizate fac parte din programul național de lectură „Cărţile copilăriei” și cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Transportul cărților este asigurat de Sameday Courier, în vreme ce echipa va ajunge la destinație cu un vehicul Dacia Dokker pus la dispoziție de către constructorul auto Dacia. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, rata abandonului școlar, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care partenerii au decis să se alăture programului național de lectură inițiat „Cărțile Copilăriei”.

4 copii

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE