Elevii mureșeni și-au exprimat, în versuri, dragostea ce le-o poartă mamelor Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 294 Vizualizări

Elevii mureșeni și-au exprimat, în versuri, dragostea ce le-o poartă mamelor

1 copiiElevi de la Colegiul Național „Unirea” și de la Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș s-au implicat, zilele trecute, într-o activitate specială, dedicată mamelor din lumea întreagă. Școlarii au realizat un colier uriaș din macaroane, pe care l-au întins în jurul Ceasului Floral din centrul municipiului Târgu-Mureș, au desenat cu ochii închiși, au compus cântece și și-au exprimat sentimentele despre mamă într-o carte ce poate fi răsfoită de mureșeni la Biblioteca Județeană Mureș, secția copii, până în data de 14 aprilie.

2 ceas floralÎntr-o zi însorită de martie, 60 de elevi din Târgu-Mureș și-au exprimat iubirea față de mame printr-un eveniment inedit, care s-a desfășurat în mai multe locații din oraș. „Eu fac cursuri de teatru cu elevi și 60 de elevi de la două clase, de la Colegiul Național „Unirea” și de la Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza”, s-au implicat într-un eveniment dedicat mamelor din lumea întreagă, celor care au fost, sunt și vor fi. Prima activitate a avut loc la Ceasul Floral din centrul municipiului Târgu-Mureș și a constat într-un colier de macaroane în jurul Ceasului Floral, timpul fiind cel prin care trecem inevitabil cu toții – analogia macaroanelor cu ceasul și faptul că în orice clipă ne iubim mamele. Acestea au fost ideile copiilor. Apoi, fiecare elev a realizat un desen cu ceea ce înseamnă dragostea pentru mamă. Am pornit de la ideea că fiecare copilaș să închidă ochii și când spune cuvântul „mamă”, să deseneze ceea ce simte. Desenele se află la Biblioteca Județeană, secția copii. Expoziția este deschisă până în data de 14 aprilie, când va fi un nou vernisaj. Tot acolo, elevii de la „Unirea” au desenat o inimioară pe care au scris un mesaj dedicat mamei. Mesajul l-au pus pe o inimă mai mare, în ideea că unde sunt mulți puterea crește, că trebuie să fim împreună și uniți, iar astfel vom face lucrurile mai bine”, a precizat Adrian Pop, coordonatorul activităților.

3 colierGânduri despre mamă într-o carte
La activitățile organizate de elevi, au luat parte zeci de părinți și bunici, care s-au arătat încântați de creațiile celor mici. „S-a mai realizat o carte, în care copiii și-au așternut gândurile legate de mamă, iar în spațiile goale, vizitatorii bibliotecii pot scrie propriile gânduri și idei legate de mamă. În carte, se află și poezii compuse de elevi, dar și poezii preluate din alte părți. De asemenea, copiii au compus un cântecel pentru mamă și au făcut două dansuri, pe care le-au prezentat la vernisaj”, a mai spus Adrian Pop.

4 participanti

5 biblioteca

6 elevi

7 inima

8 carte

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE