Home / Social / Versuri, ghiocei și speranță la Căminul pentru vârstnici

Versuri, ghiocei și speranță la Căminul pentru vârstnici

Distribuie

foto 1 (2)

Tradiția aniversărilor tematice, organizate lunar într-un mod inedit la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș, a adus în luna martie o petrecere marcată de Echinocțiul de primăvară, pentru beneficiarii născuți în această lună.

Echinocţiul de primăvară reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare şi  începând de la această dată, durata zilei, faţă de cea a nopţii, va fi în continuă creştere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstiţiul de vară.

foto 2 (2)

”La noi Primăvara a sosit pe versurile lui Otilia Cazimir, Claudia Millian Minulescu, Csukas Istvan, interpretate de bunici și dedicate aniversaților, și pe melodiile lui Aurelian Andreescu, Angela Similea, Alexandru Jula, Tudor Gheorghe, Fuego , melodiile tinereții. Oricât de tineri sau, bătrâni si nepunticioși am fi, întotdeauna vom aștepta cu nerăbdare primăvara. Cine poate să reziste sentimentului de bucurie si de fericire de care ești animat atunci când participi la renașterea ei? Unde înfloresc florile, există si speranță” ne spune dr. Anca Florea, directoarea Căminului.

Oamenii recunosc echinocţiul de primăvară de mii de ani. Pentru multe civilizaţii antice evenimentul marca reîntoarcerea la belşug – adică hrana începea să fie procurată mai uşor. Mai mult, vechii egipteni au construit Sfinxul în aşa fel încât acesta „priveşte” exact în punctul în care soarele răsare cu ocazia echinocţiului de primăvară. Totodată, prima zi de primăvară astronomică coincidea cu prima zi a anului persan şi era marcată prin 13 zile de petreceri. Petrecere și voie bună a fost și la Căminul B-unicilor noștri.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.