Home / Social / Campanie de donare de alimente pentru persoanele nevoiașe

Campanie de donare de alimente pentru persoanele nevoiașe

campanie de pasteJunior Chamber International (JCI), filiala Târgu-Mureș, a lansat, în urmă cu câteva luni, un nou proiect menit să combată risipa de alimente, una dintre cele mai dureroase probleme ale societății contemporane. Food Waste Combat a început cu un sondaj efectuat la nivel local, al cărui scop a fost identificarea obiceiurilor târgumureșenilor, depistarea sursei problemei de risipă alimentară și găsirea unui punct din care să fie demarată această luptă.

Pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, echipa proiectului Food Waste Combat în colaborare cu Asociația „Sfânta Elisabeta” dorește să aducă bucurii persoanelor nevoiașe. Astfel, mureșenii sunt invitați și așteptați să doneze alimente în cadrul campaniei sociale, ce se desfășoară în perioada 21 martie – 6 mai. În acest fel, oamenii pot contribui la reducerea risipei alimentare și în același timp pot să facă și o faptă bună. Vor ajuta persoanele nevoiașe să aibă ce pune pe masa de Paște. „În perioada Sărbătorilor Pascale, vă invităm să donați surplusul de alimente pe care îl dețineți la Centrul de colectare și distribuire a alimentelor aparținând Asociației „Sfânta Elisabeta”, situat pe strada Milcovului, nr. 8. Puteți contribui la reducerea risipei alimentare aducând zâmbete persoanelor aflate în dificultate, prin donarea surplusului de alimente din gospodăria dumneavoastră, pe care considerati că nu le veți consuma până la data expirării. Alimentele colectate vor fi gestionate de Asociația „Sfânta Elisabeta” și vor fi distribuite persoanelor sărace care nu își permit cele necesare pentru masa de Paște. Acțiunea se adresează atât societății civile, cât și companiilor și tuturor celor care pot oferi un ajutor material prin sponsorizari și donații. Fii mai bun, mai responsabil și umple coșulețul Iepurașului”, a transmis Anca Mărăcine, managerul de proiect.

O societate curată, responsabilă și sustenabilă
Când au lansat proiectul, reprezentanții JCI Târgu-Mureș și-au dorit să-l transforme într-un program de informare națională. Populația să fie mobilizată și să-și schimbe atitudinea cu privire la risipa alimentară. „Noi, JCI Târgu-Mureș, prin JCI am Responsible ne-am hotărât să aducem Food Waste Combat și în orașul nostru, să ne aliem cu colegii din Cluj și să continuăm împreună lupta cu risipa alimentară, mai puternici și mai mulți, cu scopul de a-l transforma într-un program de informare națională, de a mobiliza populația și de a crea schimbarea necesară combaterii acesteia. Rezultatele dorite pornesc de la informarea populației asupra consumului responsabil de alimente, modalităților de reducere a deșeurilor alimentare și vor fi îndreptate inclusiv către acțiuni practice de valorificare a surplusului alimentar. Dorim să contribuim la crearea unei societăți curate, responsabile și sustenabile pentru urmașii noștri”, a explicat Marius Giurgiu, reprezentantul JCI Târgu-Mureș.
Informații suplimentare despre donațiile de alimente se pot obține și la numărul de telefon 0745-642.914.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Paradă moto pro vaccinare, la Târgu Mureș

Legio Maris Ride Club în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Mureș organizează sâmbătă, 15 …