O elevă din Târgu-Mureş, Cititorul Anului în România Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

O elevă din Târgu-Mureş, Cititorul Anului în România

lecturaTârgumureşeanca Mirela-Ligia Ungur, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Unirea” din municipiu a câştigat titlul de Cititor al Anului 2015, secţiunea Adolescenţi, în cadrul concursului de lectură „Bătălia cărţilor”, adresat copiilor şi adolescenţilor din România.

Juriu de valoare

Finala naţională a competiţiei a avut loc vineri, 18 martie, la secţia Adolescenţi a Bibliotecii „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, în bătălia națională fiind angrenaţi șase copii și nouă adolescenți sosiți din județele Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureș, Mureș și Teleorman. „Juriul a fost compus din scriitorul Alexandru Jurcan, profesor Mirela Hebean, bibliotecar Ana-Maria Dudescu, bibliotecar Georgeta Topan și câștigătorii ediției 2014 a Finalei Naționale a Bătăliei Cărților: Oprea Tereza din Târgu Mureș – pentru Secțiunea Copii și Matei Alexandru Bolog din Cluj-Napoca – pentru Secțiunea Adolescenți.

Lectura, cel mai mare câştig

Câştigătoarea Secţiunii Adolescenţi a fost felicitată de dr. Monica Avram, directoarea Bibliotecii Judeţene Mureş. „Participanții târgumureșeni și-au dovedit din plin talentul oratoric, capacitatea de sinteză, puterea de convingere și dorința de afirmare. Rezultatele obținute în cele două ediții naționale ale concursului de lectură „Bătălia cărților” aduce un plus de valoare tinerilor mureșeni, care ne face să fim mândri. Lectura i-a făcut învingători pe toți acești minunați copii și adolescenți! Adevăratul lor premiu este faptul că citesc! Felicitări tuturor!”, a menţionat dr. Monica Avram.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE