Planul Național de Cancer, lansare în aprilie Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 158 Vizualizări

Planul Național de Cancer, lansare în aprilie

stire preventiePrevenția și programele de screening reprezintă cheia supraviețuirii în materie de cancer, motiv pentru care se impune implicarea medicilor de familie, a medicinei primare în diagnosticul precoce și în managementul oncologic, a declarat marți secretarul de stat în Ministerul Sănătății Corina Silvia Pop, la conferința cu tema „Managementul calității în abordarea multidisciplinară complexă în lupta cu cancerul – alternativă, drept sau necesitate”, citată de AGERPRES.

„Cred că prevenția ar putea fi cuvântul cheie în elaborarea programelor de sănătate în România secolului XXI. Elaborarea unui plan strategic privind implicarea activă și responsabilă a doctorilor de familie în echipa de management a bolii canceroase ar putea ridica România de pe ultimul loc în privința mortalității prin cancer de col uterin”, a precizat Corina Pop.

Oficialul Ministerului Sănătății a vorbit în acest context despre abordarea în echipă a managementului diagnosticului și tratamentului pacientului oncologic, cu rolul de a consolida planul concret de diagnostic și tratament. Ea a subliniat și importanța susținerii psihologice a pacienților bolnavi de cancer. Secretarul de stat a amintit că în luna aprilie Ministerul Sănătăți va lansa Planul Național de Cancer, ce cuprinde în special un program de prevenție, programele de screening. Potrivit Corinei Pop, programul de reformă, susținut de împrumutul de la Banca Mondială, cuprinde în materie de cancer două aspect importante — prevenția cancerului de col uterin prin achiziționarea a nouă unități mobile care să poată să meargă în țară și să recolteze probe de citologie și, de asemenea, să efectueze probe pentru infecția cu HPV, conform recomandărilor Ghidului european de cancer lansat în toamnă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE