Home / Timp liber / Știai că poți să te îngrași în timp ce dormi? Care sunt greșelile din timpul nopții, care îți aduc kilograme în plus

Știai că poți să te îngrași în timp ce dormi? Care sunt greșelile din timpul nopții, care îți aduc kilograme în plus

Distribuie

52223828

Somnul este o componentă esențiala în cadrul unei diete de succes, chiar mai importantă decât sala de sport. Daca ai încercat mai multe diete, însă niciuna dintre ele nu a dat rezultate, atunci ar trebui să verifici dacă dormi suficient. Iata cateva greseli pe care le faci in ceea ce priveste odihna si afla la ce obiceiuri trebuie sa renunti pentru a avea un somn linistit si o silueta perfecta:

1. Somnul neliniștit

Daca nu reusesti niciodata sa te odihnesti si chiar te trezesti in toiul noptii in mod constant ar trebui sa iei masuri in aceasta privinta, deoarece, in timp, asta te va costa kilograme in plus. Somnul nelinistit poate da organismul tendinta de a depozita cat mai multa grasime pe abdomen, spun specialistii.

Pentru a avea un somn de calitate, este esential sa creezi in dormitorul tau un mediu relaxant. De asemenea, este indicat sa inchizi televizorul si laptopul cu 20 de minute inainte de a merge la culcare si, bineinteles, sa eviti consumul de alcool.

  1. Gustarile înainte de somn

O alta greseala pe care o poti face inainte de somn sunt gustarile. Desi o inghetata te-ar putea ajuta sa ai un somn linistit, acest mic rasfat adauga cateva mii de calorii pana la sfarsitul saptamanii. De asemenea, este foarte important sa nu adormi nici cu senzatia de foame, deoarece te-ai putea trezi pe parcursul noptii cu un apetit incontrolabil.

  1. Somnul târziu

Daca seara ramai la televizor sau accesezi retelele de socializare pana tarziu, somnul tau va fi cu siguranta unul nesanatos. Din aceasta cauza, te vei trezi cu greu dimineata, iar antrenamentul tau va fi compromis, la fel ca intreaga zi. Te vei simti lipsit de energie si epuizat, iar organismul tau va cere incontinuu resurse.

  1. Privarea de somn

Cercetarile au aratat ca persoanele private de somn au tendinta de a manca sute de calorii mai mult, nu doar pentru ca acestea sunt active mai mult, ci pentru ca somnul afecteaza nivelurile de hormoni care regleaza apetitul.

Sursa ele.ro

 

De asemenea, verificati

Mii de pietre la ediția de toamnă a expoziției  MINERALIA

Distribuie Mureșenii sunt invitați la o incursiune în minunata lume plină de formă și culoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.