Alexandra Pîrvu, elevă calificată la două concursuri naționale Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 304 Vizualizări

Alexandra Pîrvu, elevă calificată la două concursuri naționale

alexandra pirvu

La începutul acesti luni, Liceul Economic din Târgu-Mureș a găzduit faza județeană a concursului ”Alege, este dreptul tău!”, eveniment organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice, respectiv Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Concursul ,,Alege! Este dreptul tău” a debutat în anul 2000, cu scopul de a forma generații de consumatori conștienți de drepturile lor legitime, care știu să sesizeze abuzurile operatorului economic și cer calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzatoare sau neetichetate corect. Din cei 14 participanți la concurs, finaliști ai fazei județene, doi vor merge mai departe la faza națională, Alexandra Pîrvu, Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu-Mureș și Valentin Crăciun, Colegiul Tehnic Târnăveni. Fiecare elev are dreptul la succes școlar și la atingerea propriilor standarde și performanțe, dar nu toți elevii sunt interesați în randament. Alții, însă, profit din plin.

Iute la minte în două domenii diferite

Doar șapte secunde durează să ne facem o primă impresie despre o persoană, după cum spun specialiștii. Ființă delicată înzestrată cu multe calități, Alexandra Pîrvu impresionează în primul rând prin bunul simț, o măsură a bunei creşteri, a bunei cuviinţe a respectului pentru cei din jur.

În clasa a IX-a la Colegiul Economic „Transilvania”, eleva învață pentru a-și devolta o cultură generală, însă o face din plăcere. Chiar dacă are rezultate bune la învățătură, nu le consideră experiențe de succes personal, ci îndatoriri ale statului de elev. Eleva s-a calificat la faza națională a concursului ,,Alege! Este dreptul tău” ce se va desfășura în perioada 27 iunie -1 iulie, în tabăra Delfin de la Năvodari și, totodată, la Olimpiada națională de limba italiană, ce va avea loc la Piatra Neamț, în perioada 18- 22 aprilie, o activitate înscrisă în programul ”Săptămâna să știi mai multe, să fii mai bun”.

Motto-ul ei este: „Vrei să cunoști lumea? Privește-o de aproape. Vrei să îți placă? Privește-o de departe.”- I. L. Caragiale

Când știi, ce știi

Succesul şcolar în sine depinde de gestionarea eficientă a timpului și evaluarea corectă a timpului necesar efectuării unei sarcini specifice.

”Nu am un număr exact de ore de studiu. Depinde de materiile de a doua zi, de cantitatea temelor, lecțiilor și de dificultatea lor. În general vin acasă, mănânc, mă odihnesc 2- 3 ore, iar apoi îmi fac temele. Pentru concursul Alege! Este dreptul tău am avut de pregătit un proiect Powerpoint la care am lucrat aproximativ două săptămâni, din dorința de a-l face cât mai atrăgător și interesant. La proba scrisă am avut de învățat o ordonanță de 17 pagini, dar am obținut punctajul maxim. Această ordonanță trebuia mai mult înțeleasă, nu memorată. Mi-am imaginat structura proiectului și l-am prezentat profesoarei Carmen Popoviciu. În urma unor indicații pe care mi le-a dat, am făcut câteva modificări și apoi am dezvoltat acea structură” ne povestește Alexandra.

Pași siguri în viață

Prin cele două hobby-uri pe care le practică, desenul și tenisul, Alexandra dovedește că timpul liber nu înseamnă irosirea vieții cu plăceri minore, ci este un alt bun prilej de pregătire pentru viață.

Un mediu familial care încurajează învăţarea este mai important decât venitul părinţilor, nivelul educaţional sau background-ul cultural. Implicându-se activ în educaţia Alexandrei, părinţii recunosc strădania copilului de a se depăși pe sine și de a munci din greu pentru a-și realiza obiectivul, transmițându-i acesteia un mesaj important: că sunt interesaţi de activităţile ei și îi lasă libertatea de a alege din cât mai multe opțiuni pe care vrea să le testeze și să le încerce. În fond, ceea ce contează este procesul, nu rezultatul final.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE