Bani de la APIA pentru producătorii de lapte de vacă Agricultura
  • admin
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Bani de la APIA pentru producătorii de lapte de vacă

111Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mureş informează că începând cu data de 24 martie 2016 se pot depune cereri pentru ajutorul excepțional destinat fermierilor din sectorul laptelui și produselor lactate, conform Hotărârii Guvernului nr. 160/16 martie 2016 pentru distribuirea sumei stabilite în anexa la Regulamentul UE nr. 1.853/2015 al Comisiei de acordare a unor ajutoare excepționale cu caracter temporar fermierilor din sectorul creșterii animalelor.

Condiţii cumulative

Cererile se depun la Centrul Județean APIA Mureş până la data de 8 aprilie 2016. „Pentru a beneficia de ajutorul financiar producătorii de lapte de vacă trebuie să îndeplinescă cumulativ următoarele condiții: să fie înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014-2015, și să dețină cotă de livrări la data de 31 martie 2015, să fie în activitate, să aibă încheiat un contract pe o perioadă de minimum 6 luni, valabil la data depunerii solicitării, cu un prim – cumpărător, să dețină cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, aferent contractului, iar producţia de lapte livrată pe beneficiar să fie de minimum 5 tone de lapte în anul de cotă 2014-2015”, a precizat Ovidiu Săvâşcă, directorul executiv al APIA Mureş.

Banii, în funcţie de cantitatea de lapte

Potrivit directorului executiv al APIA Mureş, suma cuvenită fiecărui producător, în cazul ajutorului financiar, se calculează de către APIA conform cantității de lapte livrată în anul de cotă 2014-2015, astfel: 240 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 5 de tone inclusiv şi 20 de tone inclusiv, 12 euro/tonă pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 de tone şi până la 200 tone inclusiv şi 2.900 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 de tone.

Materialele de informare referitoare la Campania de primire a cererilor de acordare a ajutorului financiar în sectorul laptelui sunt disponibile pe site-ul APIA, www.apia.org.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE