Lecţii despre bani, cu specialiştii BNR Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Lecţii despre bani, cu specialiştii BNR

bnr 1Banca Naţională a României (BNR) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Child and Youth Finance International (CYFI) a organizat, în perioada 14-20 martie, o serie de activităţi pe teme financiar-bancare adresate tinerilor, în cadrul programului “Global Money Week”.

Prezentări la şcoli din mediul rural

În perioada respectivă, specialiştii Agenţiei BNR Mureş s-au deplasat în mai multe şcoli din judeţele Mureş şi Harghita, mai exact la şcolile din localităţile Ruşii Munţi, Aluniş, Gurghiu, Dedrad, Batoş, Acăţari, Băgaciu din judeţul Mureş, şi Topliţa şi Gălăuţaş din judeţul Harghita. „În această perioadă am insistat pentru realizarea de prezentări mai mult în mediul rural. Astfel, din cei 699 de elevi cuprinşi în program, 576 au fost din mediul rural şi 123 în mediul urban. În judeţul Mureş au fost cuprinşi 516 elevi, iar în judeţul Harghita 183 de elevi”, a precizat Peter Balogh, referent de specialitate în cadrul Agenţiei BNR Mureş.

bnr 2

Evenimentele s-au desfăşurat în cadrul unui proiect mai amplu de educaţie financiară iniţiat de BNR, „Să vorbim despre bani şi bănci”, și au fost organizate la nivelul întregii țări, în mediul urban şi rural, cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. „Este al treilea an consecutiv în care BNR participă la programul GMW, iar succesul activităților derulate în cadrul acestui parteneriat a fost recunoscut la nivel internațional prin câștigarea trofeului “Global Money Week” Award 2014 pentru Europa. Parte integrantă a activităţii de comunicare externă a Băncii Naţionale a României, proiectele educaţionale au ca obiectiv creşterea nivelului de educaţie financiară a publicului, contribuind la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare”, a subliniat Peter Balogh.

Detalii despre proiectele educaţionale ale BNR pot fi obţinute pe pagina web www.bnr.ro/Proiecte-educationale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE