Home / Sanatate / Mărturiile femeilor despre criza de sarcină

Mărturiile femeilor despre criza de sarcină

marturii sarcinaLuna martie stă sub semnul vieții, al femeii și al familiei, iar punctul culminant al acestei luni îl reprezintă evenimentul de sâmbătă, 26 martie, Marșul pentru viață 2016: pentru viață, pentru femeie, pentru familie, organizat în aproximativ 100 de orașe din România și Republica Moldova.

Mesajul pe care organizatorii doresc să-l transmită anul acesta este că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular. La Târgu-Mureș, sâmbătă, la ora 10,00, va avea loc Sfânta Liturghie, la Biserica „Sfântul Nicolae” din Panov, pentru copilașii nenăscuți. La ora 11,30, în Piața Teatrului se va desfășura evenimentul. La Sighișoara, Marșul pentru viață se află la ediția a doua, iar programul începe la ora 10,00. Anul acesta, vor participa la manifestare elevii din gimnaziile și liceele din Sighișoara, în cadrul unui parteneriat care a fost realizat între biserică și școală, sub auspiciul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Patru volume de mărturii
O altă noutate a acestei ediții o reprezintă inițiativa Asociației „Studenți pentru viață”, care încearcă să publice patru volume de mărturii despre criza de sarcină, pentru a veni în întâmpinarea frământărilor femeilor care se vor afla în situații de criză și pentru cei din jurul lor care le pot sprijini: „101 femei fericite că au ales viața copiilor lor”, „101 oameni care au supraviețuit avortului”, „101 avorturi forțate” și „101 avorturi regretate”. În acest sens, femeile care au trecut prin criza de sarcină pot să trimită mărturii pe adresa de e-mail 101marturii@gmail.com. Mărturiile pot fi complet anonime, iar organizatorii transmit că datele personale sau cele de contact nu vor fi făcute publice dacă femeile nu doresc acest lucru. „Am cunoscut femei care au regretat avortul dinainte de a-l face, femei care au regretat avortul în timp ce avea loc, femei care au regretat avortul când s-au ridicat de pe masa ginecologică, femei care au regretat avortul pentru prima oară la câteva decenii după ce a avut loc. Dar nu am cunoscut nicio femeie care să își îndemne fiica: „Mamă, când vei crește mare, să faci și tu măcar un avort, că e foarte bine!”. De aceea, aceste cărți sunt menite să crească nivelul de conștientizare al opiniei publice cu privire la ușurința cu care fiecare dintre noi am trecut și trecem pe lângă femeile în criza de sarcină, indiferenți la frământările lor și la viața copilului pe care l-au purtat în pântece câteva luni. Este și o ocazie de a le cere iertare pentru indiferența noastră”, au transmis reprezentanții Asociației „Studenți pentru viață”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Participare peste așteptări la caravana mobilă de vaccinare de la Catedrala Mare

Peste 200 de persoane s-au prezentat, duminică dimineaţă, pentru a se imuniza cu vaccinul Johnson …