Share

Home / Sanatate / Metode moderne de investigare a patologiei pleurale

Metode moderne de investigare a patologiei pleurale

12795133_812571858875200_7082244414546493267_oÎn cadrul primei Conferințe Naționale de Patologie Pleurală, ce are loc zilele acestea la Târgu-Mureș, specialiștii vor prezenta metode moderne de investigare a patologiei pleurale. Manifestarea se adresează următoarelor specialități: pneumologie, medicină internă, chirurgie toracică, imagistică, oncologie, anatomie patologică, anestezie – terapie intensivă, cardiologie, medicina muncii, medicină de familie, farmacie și asistență medicală și farmaceutică. Patologia pleurală este parte componentă a patologiei aparatului respirator.

Mâine, 25 martie, de la ora 9,00, are loc deschiderea conferinței, urmând ca apoi să se desfășoare masa rotundă cu tema „Metode moderne de investigare a patologiei pleurale”. În cadrul acesteia, au loc următoarele prezentări: „Criterii noi de diferențiere între transudate și exudatele pleurale”, „Ecografia toracică: avantaje, indicații, tehnică”, „Ecografia toracică – mijloc indispensabil de diagnostic în urgențe”, Diagnosticul ecografic al afecțiunilor pleuro – pulmonare” și „Perspective și provocări în BPOC”. La ora 11,30, începe simpozionul „Actualități în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pleurale”, cu următoarele prezentări: „Importanța fumatului în determinismul patologiei pleurale maligne”, „Ecografia pleurală: adevăr sau provocare?”, „Talcajul pleural”, „Pleuroscopia – considerații clinice asupra patologiei pleurale sub spectrul minim invaziv pe anul 2015, în Institutul „Marius Nasta” și „Afectarea pulmonară în bolile autoimune”. La ora 15,00, se desfășoară masa rotundă cu tema „Actualități în diagnosticul patologiei pleurale”. Aici, se va discuta despre „Medicina defensivă – de ce ne temem în 2016”, despre „Patologia pleurală și fumatul” și despre „Modele diagnostice de acuratețe în opacitatea pulmonară solitară”. Ultima masă rotundă de vineri are ca temă „Adevăruri și controverse în patologia pleurală”. În cadrul acesteia, se pun în discuții următoarele prezentări: „Adevăruri și controverse în patologia pleurală”, Tratamentul pleureziilor infecțioase” și „Aportul diagnostic al biopsiei transtoracice ecoghidate în tumorile pulmonare periferice. Experiența Clinicii de Pneumologie Oradea”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Workshop „Nutriția în hipotiroidism” la Târgu Mureș

Neoreka (strada Strâmbă, nr. 36A) va găzdui în 19 iulie, de la ora 18.00, un …

Share
Share