„Micii actori”, pe scena de la „Ariel” Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 658 Vizualizări

„Micii actori”, pe scena de la „Ariel”

DSC_8744

Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” a găzduit joi, 24 martie, concursul județean de Artă Teatrală pentru preșcolari, eveniment organizat de Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată”, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș.

Potrivit informațiilor furnizate de Aura Cristina Rusu, coordonatorul Grădiniței cu Program Prelungit ”Dumbrava Minunată”, ajuns deja la cea de-a V-a ediție, scopul concursului este  de a depista copiii cu înclinaţii actoriceşti şi de a-i promova prin spectacole de teatru, dezvoltându-le dragostea pentru arta teatrală şi lectură.

Concursul „Micii actori” contribuie cu 25% la educarea unei exprimări verbale corecte din punct de vedere fonetic, lexical, sintactic și, totodată, la dezvoltarea capacităţii de exprimare orală, de înţelegere şi utilizare corectă a semnificaţiilor structurilor verbale orale, la dezvoltarea creativităţii şi expresivităţii limbajului oral.

Premii numeroase

Juriul format din trei membri a avut o sarcină dificilă, căci din producţiile de calitate a fost nevoită să le aleagă pe cele mai bune. În final, Irina Trifan, inspector pentru educație timpurie, președintele juriului, Iuliu Pop-Andrieș, actor al Teatrului „Ariel” și Mihai Sebeși, profesor învățământ primar al Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazu” au luat o decizie corectă, premiindu-i pe toţi copii participanţi.

foto 1PARADISUL COPIILOR

Laurii i-au cules copiii de la Grădiniţa ,,Paradisul copilăriei”, grupa ”Fluturașilor” care au interpretat o poveste din Ardeal, după o creație compusă de cele două educatoare Claudia Pavel și Adriana Onac, care au povestit despre cum ”Badea cugetă și șade, la alegeri se gândește, dar Mărioara n-are treabă, că în casă-i debandadă, toată ziua feisbucește, și nimic nu insprăvește!”

foto 2DUMBRAVA MINUNATA

Locul II a revenit copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată”, grupa ”Albinuțele din Dumbravă”, în urma interpretării piesei ”Revolta poveștilor”, adaptată sub coordonarea educatoarelor Aura Cristina Rusu, Olga Constantinescu și Rita Moldovan.

foto 3LUMEA COPIILOR

Locul II a fost obţinut de Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea copiilor”, grupa ”Prietenii poveștilor”, sub îndrumarea profesorului în învățământ preșcolar, Marta Nistor. ”Copiii au interpretat o piesă clasică, Scufița Roșie, dar cu un final neașteptat, în care bunica nu este mâncată de lup, ci rămâne în viață și încinge o horă cu restul personajelor, la sfârșitul poveștii”, ne spune Marta Nistor.

De premiul special al juriului s-a bucurat Grădiniţa ,,Paradisul copilăriei” , structură a Liceului Tehnologic ”Electromureș”.

Premiul pentru cea mai bună regie a mers către Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Lumea copiilor”, structură a Grădiniței cu Program Prelungit nr.6.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost câştigat de Ogrean Maria de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată”, structură a Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazu”.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost adjudecat de Antal David de la Grădiniţa ,,Paradisul copilăriei”.

Concursul „Micii actori” ajută copiii să îşi dezvolte capacitatea de a interpreta rolurile unor personaje. O plăcere pentru ochi și suflet, omuleții au evoluat cu talent pe scenă trăind intens fiecare rol, iar aplauzele din public le-au amplificat emoționalitatea și le-a sporit zâmbetul pe chip.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE