Reacții după ce ASA a pierdut „viza” pentru Europa FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 88 Vizualizări

Reacții după ce ASA a pierdut „viza” pentru Europa

asaDupă ce vicecampioana ultimei ediții a Ligii I de fotbal ASA Târgu Mureș și-a anunțat miercuri depunerea la Tribunal a dosarului pentru intrarea în insolvență, situația și așa tensionată a devenit incertă. Acest lucru presupune că echipa va fi înlocuită în Europa League cu campioana play-out-ului. Dinamo eliberase oricum un loc european și ASA va mai „oferi” încă o poziție. Asta ar însemna ca un loc din competițiile continentale să-i revină celei mai bune echipe din play-out! România are 5 bilete europene și din play-off ar mai rămâne numai patru formații eligibile: Astra, Steaua, Viitorul și Pandurii.

 

În urma acestei măsuri, salvatoare de moment a echipei, clubul mureșean a transmis un comunicat oficial, pe care îl redăm integral.

„Sinceritate. Transparență. Asumare.”

 

Clubul ASA Tîrgu-Mureș traversează o situație dificilă, dar acest lucru nu ne împiedică să ne adresăm, ca de fiecare dată, suporterilor, iubitorilor de fotbal și întregii echipe, cu sinceritate, transparență și asumare.
Așa cum toată lumea știe, după mai bine de 30 de ani, Tîrgu-Mureșul are din nou echipă de fotbal, cu performanțe în Liga 1, o echipă ce este vicecampioană a României, a câștigat Supercupa României și este în continuare printre primele echipe ale țării.
Cu toate acestea însă, trebuie să recunoaștem că în aceste momente situația clubului este deosebit de grea, știut fiind faptul că performanțele sunt legate direct de o bună finanțare.
Din iulie 2015, ASA Tîrgu Mureș are blocate în conturi suma de 7 milioane de lei (circa 1,55 milioane de euro), fapt care a afectat fundamental întreaga evoluție a echipei.
Și cei care ne critică, și cei care ne laudă, cu toții sunt conștienți de faptul că alta ar fi fost situația și evoluția clubului dacă am fi putut dispune de cei 7.000.000 de lei (!), care fizic există (!) în conturile formației noastre, dar care sunt blocați până la finalul procesului prin care ASA dorește să își dovedească nevinovăția.
În acest context, răspunzând celor care și-au făcut o obișnuință din a ataca și de a murdări zilnic echipa (afirmând vehement că „s-au comis ilegalități”), le transmitem că niciun leu nu a dispărut din banii echipei, niciun leu nu a fost însușit ilegal de nimeni, cei 7.000.000 de lei sunt blocați în conturi, urmând ca instanțele competente, la finalul procesului, să decidă asupra destinației lor.
Acum însă, neputând accesa acești bani suntem forțați să renunțăm la participarea clubului în competițiile europene, ASA văzându-se obligată să intre în procedura de INSOLVENȚĂ și REORGANIZARE (ceea ce nu înseamnă oprirea activității !).
Raportându-ne la toate acestea, ne propunem o perioadă de maxim 3 ani de zile în care să găsim soluții viabile care să evite falimentul și să păstreze echipa în primul eșalon fotbalistic al țării.
Este un moment greu, regretabil, dar și un moment de mobilizare a echipei și a suporterilor pentru tot ceea ce va urma. Caracterele tari se văd în momentele de mare dificultate.
Pentru viitorul apropiat, prioritare pentru ASA vor fi:
– plata salariilor cuvenite jucătorilor, purtându-se permanent discuții individuale cu toți jucătorii, pentru găsirea unor soluții de compromis cu fiecare dintre ei.
– reorganizarea echipei și a clubului pentru achitarea tuturor datoriilor către ANAF și terți, conform legislației din România.
Fideli principiului „Faptele cântăresc mai mult decât vorbele”, ASA Tîrgu-Mureș va continua să privească spre viitor, punând pe primul loc sportul și performanța, iar ca și o concluzie pentru perioada pe care o traversăm, am putea alege vorbele marelui poet Nichita Stănescu – „Nu mor caii când vor câinii !”

Unitate, cuvântul de ordine în sânul ASA

Șocul a fost unul care a surprins mai mult sau mai puțin colectivul roș-albaștrilor”. Contactat, antrenorul care abia a preluat echipa, George Ciorceri a fost plăcut surprins de reacția jucătorilor. „Din punct de vedere sportiv, atmosfera este una de neliniște, jucătorii nu se simt confortabil în situația actuală. Se află la o echipă care avea șanse mari să participe în competițiile europene și se văd cu aceste speranțe risipite. Băieții sunt totuși profesioniști și au răspuns exemplar. Ne așteptam ca toți să caute să-și clarifice poziția, dar personal m-a surprins plăcut faptul că au venit cu toții la primul antrenament, cu excepția celor accidentați. Aici este vorba și despre prestigiu, mai avem meciuri de disputat, de încheiat un sezon pe care vrem să-l reușim cu capul sus. Putem urca și în clasament, ne aflăm în cursă în Cupa României, iar un trofeu este un trofeu, rămâne în vitrina clubului, chiar dacă nu mai participăm în Cupe. De acum ne rămâne să jucăm și pentru suporteri, avem nevoie în continuare de ei”, a fost declarația antrenorului George Ciorceri.

caseta asa_claudiu maior

„Vom continua cu cei care cred în echipă”

Claudiu Maior: „Cei care ne-au fost alături vor fi în continuare”

Fostul viceprimar, vicepreședintele Cosiliului de Administrație al clubului, Claudiu Maior și-a exprimat convingerea că echipa va încheia sezonul cu fruntea sus și îi va avea în continuare alături pe adevărații susținători, sponsori sau suporteri ai echipei. „Adevăratele caractere în momentele grele se cunosc. Trecem printr-o perioadă dificilă, dar trebuie să rămânem uniți. Cei care cred cu adevărat și cred în continuare în echipă vor fi în continuare alături și vom depăși această perioadă. Ceilați nu ne-au fost alături nici până acum și nu ne vor sprijini în continuare. Așa cum se spune, „ferește-mă Doamne de prieteni, că de dușmani mă feresc eu”. Mergem înainte atâția câți rămânem și vom trece peste această perioadă”, a fost declarația lui Claudiu Maior.

Următorul meci al ASA este programat pentru ziua de joi, 31 martie, ora 20.30, pe teren propriu, cu Viitorul Constanța, în etapa a IV-a din play-off.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE