Home / Reportaj / Jazz in the Park poposește la Bogata

Jazz in the Park poposește la Bogata

Distribuie

111După ce rapperul Snoop Dogg a confundat pe rețelele de socializare comuna Bogata din județul Mureș cu Bogota columbiană, localitatea mureșeană a devenit celebră în presa românească și internațională. În acest context, organizatorii festivalul Jazz in the Park, de două ori finalist la European Festival Awards, anunță o ediție specială în 3 aprilie la Bogata, județul Mureș. Participanții vor avea parte de concerte și pot dona pentru amenajarea unui parc în comună, în condițiile în care localitatea nu are niciun parc în prezent. ”Era păcat ca această întâmplare să rămână numai un prilej de discuții și de glume pe internet. Comuna Bogata are un mare capital de imagine acum și îl poate fructifica dacă se adună suficienți oameni care vor acest lucru. Noi am fost acolo, am văzut locurile: satul e înconjurat din trei părți de râul Mureș, e de o liniște ancestrală și de o mare frumusețe, iar oamenii sunt primitori și creativi. Dacă administrația, comunitatea și românii în general se mobilizează, se prea poate ca Snoop să schimbe, dintr-o mare întâmplare, soarta localității”, afirmă Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

De la mâncăruri tradițonale, la jazz, electro, clasic și rock

Jazz in the Park, festivalul născut la Cluj în 2013 și ajuns repede o emblemă a orașului, a făcut un anunț surprinzător: Maria Răducanu, Jazzybirds, Les Nuages și Danaga vor concerta la Bogata duminică, 3 aprilie, într-o ediție specială a festivalului. Jazz in the Park începe la Bogata după slujbele organizate la cele două biserici, ortodoxă și protestantă, din centrul comunei. La ora 12, pe fostul teren de fotbal dintre cele două biserici, 1.000 de participanți sunt așteptați să se adune pentru concerte, tururi ale satului și experiențe culinare locale. „Amenajăm o parcare în apropiere, ca să poată veni oameni de oriunde din țară care vor să petreacă o după-amiază de duminică însorită la Bogata. Le-am pregătit o mulțime de activități interesante: tururi ale satului, activități pentru copii, întâlniri cu bogătenii. Concertele pe care le propunem sunt un mix surprinzător de jazz, electro, muzică clasică și ritmuri de rock. Se anunță vreme bună, spre 20 de grade”, precizează Alin Vaida. Jazz in the Park, ediția Bogata, este un eveniment organizat de Asociația Fapte, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bogata și al partenerilor BCR și Staropramen.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Spectacol pentru tineret „Fuziuni muzicale”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.