Home / Invatamant / UMF Târgu-Mureș organizează examen de Rezidențiat după tematica din 2015

UMF Târgu-Mureș organizează examen de Rezidențiat după tematica din 2015

Distribuie

azamfirei si patriciu achimas cadariuPrezent vineri, 25 martie, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a discutat cu rectorul UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, despre concursul de intrare în Rezidențiat din acest an, ce se va desfășura în data de 22 mai. În urma discuţiilor purtate, Universitatea din Târgu-Mureș a fost desemnată să organizeze examenul după tematica din sesiunea noiembrie 2015.

Potrivit site-ului UMF Târgu-Mureș, Ministerul Sănătății organizează concursul de intrare în Rezidențiat în domeniul medicină pentru locurile neocupate în sesiunea din 15 noiembrie. UMF Târgu-Mureș a fost desemnată ca fiind singurul centru universitar care va organiza, la nivel național, acest concurs ce se va desfășura după tematica celui din sesiunea noiembrie 2015. „Vreau să-i mulțumesc domnului rector pentru că ne va susține cu organizarea Rezidențiatului din 22 mai. În acest an, vom avea două sesiuni. Prima se va datora faptului că au rămas locuri neocupate la Rezidențiatul de anul trecut și cred că venim în sprijinul absolvenților din anii precedenți ca să nu fie obligați să învețe o nouă tematică, cum va fi cea din toamnă. Universitatea din Mureș a fost extrem de generoasă în această ofertă și îi mulțumesc”, a declarat ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu.

Întrebat ce părere are despre faptul că UMF Târgu-Mureș nu reușește de câțiva ani să obțină autorizarea unui ambulatoriu de specialitate în medicină dentară care să funcționeze sub umbrela Universității, ministrul Sănătății a asigurat conducerea UMF Târgu-Mureș că va căuta soluții pentru această problemă. „Este unul dintre subiectele pe care le-am discutat cu domnul rector. Mai mult decât atât, am vizitat încă o dată Centrul, îl cunoșteam dintr-o epocă anterioară acestui mandat. Luăm în discuție toate variantele posibile și căutăm soluționarea acestei probleme”, a arătat ministrul Sănătății. Reamintim că Centrul de Simulare în Medicină Dentară a fost finalizat în urmă cu câțiva ani și dotat la standarde internaționale cu aparatură extrem de performantă. Autorizarea acestuia este blocată în demersuri birocratice.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.