Home / Social / Vrea să trăiască datorită vouă! Ana Maria suferă de leucemie și are nevoie de ajutor

Vrea să trăiască datorită vouă! Ana Maria suferă de leucemie și are nevoie de ajutor

Distribuie

DSC_8810

O femeie din Sighișoara de doar 36 de ani trece prin momente cumplite! Ana-Maria Zoltani, care lucra până nu demult ca asistent medical generalist la Gimnaziul de stat ”Zaharia Boiu”,  suferă de Leucemie Acută Mielomonocitară, iar tratamentul de care are nevoie este extrem de costisitor! Tânăra luptă zi de zi cu o boală care îi macină organismul și își dorește să trăiască, iar singura ei șansă la viață este un transplant de celule stem hematopietice, intervenție pe care vrea să o facă, cu încredere deplină în medicii români, pe care îi consideră diagnosticieni și practicieni extraordinar de buni.

Să cauți compatibilitate…în lume

Din păcate, cauzele sunt încă o necunoscută pentru medici, nu se ştie ce anume determină apariţia acestei boli şi nu există un factor declanşator. Tragedia femeii a început anul trecut, în luna septembrie. Avea o stare generală alterată, i-a apărut un abces dentar, semnele si simptomele comune ale stadiilor precoce ale leucemiei fiind asemănătoare cu cele ale unei gripe, febră, pierdere în greutate, dureri osoase, letargie și oboseală. Fiind necesară identificarea unui donator compatibil, chiar dacă face parte dintr-o familie numeroasă, cu cele două surori nu este compatibilă decât 50%, mama ei este în vârstă, iar tatăl nu mai trăiește, motiv pentru care un transplant de celule stem nu este posibil din partea familiei și a fost trecută în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem, care poate apela la serviciile de căutare ale registrelor similare din întreaga lume. „Am fost trecută în baza de date a băncilor de celule stem internaționale, sper ca în două trei luni să găsesc pe cineva compatibil. O astfel de intervenție și tratament costă în jur de 15.000 de euro”.  Leucemia acută nu este o boală care să poată să aştepte, iar transplantul medular nu este un transplant care să îl pui pe o listă de aşteptare şi să-l mai evaluezi din când în când. Leucemia acută ori o transplantezi când are indicaţie, când boala este eligibilă şi este în remisiune, şi când pacientul tolerează acest tip de tratament, ori dacă ai pierdut momentul şansa pacientului aproape a dispărut, după cum spun specialiștii.

Un necaz nu vine niciodată singur

Diagnosticul a lovit-o crunt pe Ana Maria, cu atât mai mult cu cât, în vara anului trecut, a făcut un credit bancar de 5000 de euro pentru o fertilizare în vitro. ”Mi-am dorit foarte mult să am un copil, lucrez în cabinetul școlar și mi-s tare dragi toți copiii de la școală, de multe ori îmi spun că sunt ai mei, atâta mi-s de dragi. Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 10 ani, o astfel de intervenție era singura noastră șansă. Din nefericire, sarcina s-a oprit din evoluție la 6 săptămâni și mi s-a făcut un chiuretaj. Vreau să trăiesc, vreau această șansă să trăiesc, sunt prea tânără, sunt convinsă că mai am multe de dăruit pe pământul acesta și, dacă mă ajută bunul D-zeu să mă însănătoșesc, cu siguranță vom înfia un copil” ne spune Ana Maria. De când a fost diagnosticată, pacienta încearcă să se ferească de infecţiile ce ar putea să îi pună viaţa în pericol, totul în jurul ei e steril, nu primește vizite și poartă în permanență o mască sterilă.

Cum să supui boala

În ziua de luni, 28 martie, femeia a început cea de-a șasea ședință de chimioterapie, la secția de Hematologie din cadrul Institutului Oncologic „Prof. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca. Conștientă că adevărata bogăție se află în propria ființă, că acolo trebuie să caute împlinirea celor mai arzătoare dorințe, bolnava și-a impus să devină creatorul propriului ei corp, să aibă puterea să supună boala: „ Am stat internată 4 luni în spital, totul era deprimant, în stânga mea, în dreapta mea, femei bolnave care vomau din cauza chimioterapiei și aveau o stare generală de rău. Îmi puneam căștile pe urechi și ascultam muzică, îmi spuneam că tot ce îmi venea prin perfuzie îmi face bine, îmi imaginam că sunt un  copac și din mine cresc hematii și trombocite, de la degetele de la picioare până sus, simțeam cum mă inundă. Foarte ciudat, analizele îmi ieșeau mai bune de fiecare dată când gândeam așa”. 

Rostul pe pământ

Leucemia Mieloidă Cronică (LMC) este o boală asimptomatică şi poate lua pe nepregătite un om aparent sănătos, dar care nu ştie că în interiorul corpului său se petrec schimbări spectaculoase, care îi pun viaţa în pericol. Tot ceea ce se ştie în momentul de faţă este că leucemia mieloidă cronică este o mutaţie care apare întâmplător la nivelul unei celule stem hematopoietice şi oricine poate cădea victimă acestei cumplite boli, indiferent de stilul de viaţă şi antecedentele medicale.

Din spusele celor care o cunosc, Ana Maria este un om cu un spirit nou, într-o lume care se învechește, un om cu o viziune frumoasă de viață, când alții o urâțesc. Are potențial, în plan spiritual, profesional, relațional este mereu creativă, inventivă, productivă, cu multe realizări în relaționarea cu elevii școlii pentru care avea mereu ușile cabinetului dechise, pentru a-i asculta și a le dărui o vorbă bună, în special celor care aveau părinți plecați să lucreze în străinătate și treceau prin depresii severe. Ea și-a trăit fiecare zi simțindu-se binecuvântată să dăruiască necondiționat mai departe ceea ce viața și Dumnezeu a învățat-o și i-a dăruit, iubire, afecțiune, înțelepciune, timp, ajutor, încurajare.

Joc în doi

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să fii pentru o zi o altă persoană? Îți propun să faci un exercițiu, acum, cu mine: salariul tău e modest, nu ai bani pentru o perie rotativă, bigudiuri electrice, o plasmă sau aparat foto, nu ai și tu, acolo, câteva sute de lei necesari pentru astfel de achiziții, trăiești modest de azi pe mâine conștient că nimeni nu-ți bate la ușă să-ți ofere ceva gratis și te simți dărâmat psihic, ești cel mai supărat om de pe pământ.

Imaginează-ți, însă, că de la o oră la alta, în urma unei analize medicale banale, primești vestea că ești bolnav și trebuie să urmezi un tratament de 15.000 de euro, bani pe care nu îi ai, nu știi cum vei face rost de ei, dacă vei face rost de ei, și nu sunt meniți să-i investești într-o excursie în Dubai, ci să-ți cumperi viața.

Imaginează-ți acest lucru și spune-mi…ce îşi doreşte acest personaj, ce vise şi temeri are şi mai ales cum face faţă problemelor de peste zi. Întreabă-l dacă acest personaj trece prin anumite momente dificile şi cum reuşeşte să facă faţa acestora. De asemenea, îl poţi întreba şi cine este în jurul lui să îl ajute.

În finalul jocului de imaginaţie, ieși din pielea personajului și spune-mi, te rog, un sfat sau un motto după care îți ghidezi viaţa. Dacă ți-a plăcut să interpretezi acest personaj și dacă ți s-a părut interesant. Și, ce anume ai învăţat.

Împreună o putem salva pe Ana-Maria!

Donații se pot face în conturile:

Euro: RO38BTRLEURCRT0210868701

Lei: RO88BTRLRONCRT0210868701


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

2 comentarii

  1. Daca sunteti „open-mind” rezolvati-va intai problemele subtile ale sufletului, in cazul de fatza ceva in legatura cu personalitatea si Ego-ul.
    Metoda alopata uncologica, PE LANGA CA DA DOAR max 35% SANSE DE REUSITA este si foarte scumpa, dureroasa si epuizanta.
    Pentru unii e mai usor decat sa se schimbe… Si ajung pina la urma la cimitir.
    Referinte:
    – Pragdima medicala a dr. uncolog Ryke Geerd Hamer: http://www.veronikilife.ro/noutati/paradigma-medicala-a-dr-ryke-geerd-hamer
    – Cele 7 cauze subtile ale bolilor dupa bioenergoterapeutul rus S.N.Lazarev: http://adisandu.ro/hobbyuri/ezoteric/cauzele-care-duc-la-aparitia-bolilor-lazarev-cauze-boli-karma/

  2. Unde se pot face teste pt verificarea compatibilitatii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.