8 tehnici să adormi mai repede Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 145 Vizualizări

8 tehnici să adormi mai repede

insomnie

Dacă simți că nu te ia deloc somnul atunci când pui capul pe pernă, să știi că nu ești singur. Din ce în ce mai multe persoane se plâng că suferă de insomnie. Având în vedere că privarea de somn pe termen lung are consecințe nefaste asupra sănătății este cazul să iei măsuri serioase pentru a adormi mai repede.

Majoritatea adulților au nevoie între 7 și 8 ore de somn pe noapte pentru a funcționa în parametrii optimi a doua zi. Riscurile asociate cu lipsa somnului includ o funcționare slabă din punct de vedere cognitiv, probleme cu atenția și concentrarea, boli mentale și un grad mai mare de dezvoltare a bolilor cardiace, scrie huffingtonpost.com. Uite ce poți face pentru un somn odihnitor și mai ales rapid.

  1. Detașează-te de tot cu o oră înainte de somn.Dacă te miști foarte rapid toată ziua, este destul de greu ca noaptea să încetinești ritmul. Suntem asaltați de mulți stimuli și depinde doar de noi să ne creem o rutină, care să ne ajute să ne detașăm astfel încât să avem parte de un somn de calitate.
  2. Fă un duș cald.Dacă petreci câteva minute sub dușul cald nu beneficiezi numai de curățirea corpului, ci și de relaxare. Imediat ce ieși de sub apă, temperatura corpului scade rapid, iar acest lucru declanșează procesul de adormire, deoarece ritmul cardiac, digestia și alte procese metabolice încetinesc. Acest ritual îți ajută și corpul, dar și creierul să se deconecteze.
  3. Pune-ți șosetele.Dușul nu este singurul truc dinainte de culcare pentru un somn rapid și odihnitor. Pentru a-ți optimiza temperatura înainte de culcare, este ideal să-ți răcorești centrul corpului și să-ți încălzești extremitățile. Purtatul șosetelor pe timp de noapte ajută la dilatarea vaselor de sânge și stimulează circulația sanguină, astfel încât corpul să beneficieze de cele mai bune condiții de somn.
  4. Nu te așeza în pat decât dacă ți-e somn.Dacă te bagi în pat de la ora 20.00 pentru avea parte de câteva ore de somn suplimentar acest lucru nu te va ajuta deloc. Dacă nu ți-e somn cu adevărat, trupul tău nu se va liniști. Această tehnică nu va face decât să-ți agraveze situația. Nu uita, opt ore de somn practic sunt mai bune decât nouă sau zece ore în pat.
  5. Practică tehnici de relaxare ziua, nu noaptea.Tehnicile de relaxare, cum sunt vizualizarea sau relaxarea musculară progresivă, te pot ajuta. Dar nu aștepta ca afară să se întunece până să le pui în practică, căci e mult mai ușor să începi să-ți deconectezi corpul încă din timpul zilei, astfel încât să nu acumulezi prea multă tensiune.
  6. Ridică-te din pat.Dacă stai în pat și te îngrijorezi că nu poți adormi nu te va ajuta deloc. În secunda în care începi să te simți tensionat, du-te în altă cameră până ți se face somn. Este recomandat ca creierul tău să asocieze patul cu somnul și cu nimic mai mult.
  7. Ascunde-ți ceasul.Holbatul la ceas nu ajută deloc atunci când nu poți adormi imediat ce ai pus capul pe pernă. Dimpotrivă! Dacă verifici ceasul în mod constant pui presiune pe tine, iar stresul suplimentar îți va îngreuna și mai mult procesul de somn. Mai ales dacă verifici ceasul de pe telefon și există tentația să îți verifici e-mail-ul, mesajele sau notificările de pe rețelele de socializare. Cel mai bine ar fi să-ți pui ceasul sau alarma sub pat sau într-un sertar, ca să nu fii tentat să le verifici foarte des.
  8. Așterne-ți gândurile pe hârtie.Dacă nu poți dormi din cauza gândurilor care nu-ți dau pace cel mai bine este să ți le așterni pe hârtie înainte să te bagi în pat. Procesarea sentimentelor, indiferent că sunt pozitive sau negative te poate ajuta să te relaxezi. Dacă ții un mic jurnal sau îți faci o listă cu sarcinile de a doua zi îți vei pondera gândurile agitate și acest lucru îți vei permite să adormi fără probleme. Sursa Click!

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE