Share

Home / Sanatate / Câți români suferă de epilepsie

Câți români suferă de epilepsie

stire epilepsiePreședintele Societății Române Împotriva Epilepsiei, prof univ. dr. Dana Craiu, a declarat luni că aproximativ 200.000 de persoane au epilepsie în România, potrivit AGERPRES. Medicul a susținut că în România sunt în jur de 4.000.000 de copii, fiind înregistrate 20.000 de cazuri cu epilepsie. Aproximativ 3.000 de cazuri noi de copii cu epilepsie apar în fiecare an. „Potrivit OMS, 50 de milioane de pacienți au epilepsie. (…) În România, aproximativ 200.000 de persoane au epilepsie și ca și probleme identificate, deși în România există medici specializați la nivel internațional, (…) aceștia sunt foarte puțini. Numai în București există un centru de chirurgia epilepsiei, sunt medici bine pregătiți și în alte centre, dar sunt numărabili pe degetele de la două mâini, probabil că restul de neurologi de adulți și neurologi pediatri încă nu au un nivel foarte ridicat, pregătirea este neomogenă. Din cauza asta simțim nevoia ca în viitor să existe un program de formare pentru supraspecializare de epileptologie”, a precizat Dana Craiu.

În opinia medicului, cunoștințele despre epilepsie sunt foarte diferite. „Sunt unii care știu foarte bine ce e epilepsia, sunt unii, chiar la nivelul medicilor, mulți nu cunosc date despre ce este epilepsia, date despre faptul că se poate trata — că 70-80% dintre pacienții noștri au viață normală”, a spus medicul.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bani pentru dotarea cabinetelor medicale şi de medicină dentară şcolare din Sighişoara

Consilierii locali ai municipiului Sighişoara au aprobat, recent, cu unanimitate de voturi, alocarea sumei de …

Share
Share