Educația pentru sănătate ar putea deveni materie obligatorie în școli Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Educația pentru sănătate ar putea deveni materie obligatorie în școli

patriciu achimas cadariuMinistrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a transmis, la sfârșitul săptămânii trecute, cu prilejul unei vizite de lucru la Târgu-Mureş, că educaţia pentru sănătate, o materie opțională în prezent, trebuie să fie o materie obligatorie în şcoli, iar medicii şcolari şi asistentele medicale şcolare să joace un rol foarte important în predarea acesteia.

Ministrul Sănătății a explicat că elevii ar putea primi astfel, în școală, lecții privind igiena de zi cu zi, alimentație, obiceiuri de evitat: fumat, alcool, consum de medicamente și alte substanțe. Acesta a subliniat că educația pentru sănătate este mult mai importantă decât alte materii „pe care degeaba ni le însuşim dacă nu suntem sănătoşi sau în viaţă”. „Părerea mea este că în acest moment – şi uitaţi-vă la ce se întâmplă în ţară, la întâmplările din ultimele luni, şi nu mă refer numai la cele tragice, ci şi la cele care pot să devină tragice – fac ca această materie să fie mai importantă decât unele despre care s-a făcut multă vorbire în ultimele luni, pe care degeaba ni le însuşim dacă nu suntem sănătoşi sau în viaţă. Cred că educaţia pentru sănătate trebuie să fie o materie obligatorie în şcoli şi cred că medicii şcolari şi asistentele medicale şcolare pot să joace un rol foarte important în predarea acesteia”, a declarat Patriciu Achimaş-Cadariu.

În acest sens, se organizează întâlniri cu societatea civilă şi cu organizaţiile profesionale pentru elaborarea unui proiect prin care poate fi pus în practică acest deziderat. „Fac apel şi la dumneavoastră să susţineţi acest lucru. Nu am inventat noi educaţia pentru sănătate şi trebuie să vă spun că am unit majoritatea grupurilor care de-a lungul anilor au susţinut şi au creat astfel de programe. Ceea ce am pus noi în acest moment pe masă considerăm că este cel mai bun proiect pe care l-am putut sintetiza în 2-3 luni de muncă. În acest moment este în dezbatere, se organizează întâlniri cu toţi cei interesaţi, cu societatea civilă, organizaţii profesionale şi în final, forma care va rezulta, ideile şi modalitatea care va fi pusă în practică, o vom face publică”, a precizat ministrul Sănătății.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE