Patru seri de muzică, teatru și film la Fundația Alpha Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 222 Vizualizări

Patru seri de muzică, teatru și film la Fundația Alpha

IMG_1591-800x533

Fundația Transilvană Alpha în parteneriat cu Asociația Actus Dramatikus organizează în perioada 31 martie 2016 – 3 aprilie 2016 Festivalul Art For Change. Festivalul reprezintă evenimentul de final al proiectului Art for Change”, derulat în cadrul Programului PA17/RO13 ”Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european” și finanțat prin Granturile SEE.

Potrivit informațiilor furnizate de Emil Sabău, specialist PR în cadrul Fundației Transilvană Alpha, festivalul Art for Change se derulează pe durata a patru seri, fiecare având o temă distinctă, marea majoritate a reprezentațiilor fiind susținute de persoane cu dizabilități. Reprezentațiile vor avea loc în sala de spectacole a Ansamblului Artistic Mureșul de pe Bulevardul 1848 nr. 47, cu începere de la ora 18:00. Accesul spectatorilor este liber în limita locurilor disponibile.

Ce putem vedea în cele patru seri

 În prima seară, 31 martie, vor evolua tinerii de la Clubul de Teatru „ATRIUM” împreună cu cei de la Clubul de Teatru Alpha. Alături de aceștia vor mai urca pe scenă artiștii de la Asociația Surzilor Tîrgu-Mureș, Școala Incluzivă nr. 1 din Tîrgu-Mureș, CITO Căpușu de Câmpie și Fundația Curcubeu. Invitatul special al serii este artistul Florin Mândru care va susține un recital.

A doua seară va fi marcată de prezentarea filmului realizat în cele unsprezece luni de pregătire a festivalului, care va cuprinde imagini cu emoţiile și trăirile persoanelor cu dizabilităţi şi ale voluntarilor. După proiecția filmului „Art for change” spectatorii vor fi invitați la o lansare de carte semnată de scriitoarea Liliana Moldovan.

Seara de 2 aprilie este dedicată dansului. Vor fi prezentate dansuri moderne, sportive, dansuri de societate, precum și dansuri aparţinând culturii rome. Evenimentul va fi regizat şi pus pe scenă de experţi în arta dansului, Szőke István, lector universitar dr. la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mures, și Szőke Szilárd Levente, antrenor şi arbitru în cadrul Federaţiei Române de Dans Sportiv. În seara dansului publicul îi va putea vedea pe scenă pe tinerii de la Clubul de Dans Atrium, precum și pe artiștii de la Centrul Marton Aron din Gheorgheni, Grupul de Dans Roma Fest, CITO Căpușu de Câmpie, dar și pe dansatorii Vinitor Renata și Csat Gábor. Seara va fi completată de dansatorii sportivi de la Clubul de Dans Spotiv Apollo din Tîrgu-Mureş și de invitații speciali Trupa Just Dance din Brașov și Ansamblul Hajdina din Luduș.

Duminică, 3 aprilie va avea loc Seara muzicii și va purta sloganul Muzica nu are graniţe”. Vor interpreta melodii Trupa Happy Feet, iar pe lângă formaţia Fundaţiei Transilvană Alpha vor urca pe scenă şi alți invitați: Grupul Vocal Amigos din Brașov, Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz “Kozmutza Flóra” din Cluj-Napoca, Kelemen Attila de la Asociația Hifa România, Irisz Band Sf. Gheorghe și Nicol. Invitatul special al ultimei seri de festival este Vizi Imre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE