Home / Sanatate / Primul curs internațional de hipertensiune pulmonară, la Târgu-Mureș

Primul curs internațional de hipertensiune pulmonară, la Târgu-Mureș

Distribuie

cursUniversitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș organizează, în perioada 5-7 mai, primul curs internațional de hipertensiune pulmonară „PH Teaching course”. Lideri europeni în hipertensiune pulmonară din Austria, Polonia și România vor oferi informaţii, feedback şi sfaturi cu privire la abordarea practică a pacienților cu hipertensiune pulmonară. Aceşti lectori vor participa la diverse prezentări de caz, împărtăşind astfel experiența lor cu privire la complexitatea diagnosticului hipertensiunii pulmonare.

Potrivit organizatorilor, scopul cursului este de a oferi informaţii legate de acest domeniu provocator privind screening-ul adecvat, procedurile de diagnostic, tratamentele specifice, precum și parteneriatul cu centrele de hipertensiune pulmonară. Acesta va sublinia mecanismele bolii şi fiziopatologia hipertensiunii pulmonare, precum și evaluarea și managementul medical al pacientului cu hipertensiune pulmonară. Cursul este adresat tuturor medicilor, inclusiv cardiologi, pneumologi, internişti, medici de familie şi de medicina muncii, chirurgi cardiaci, precum şi altor furnizori de asistenţă medicală.

Noile metode de tratament
„Progresele în tratamentul chirurgical și medical continuă să îmbunătățească rezultatele pacienților afectați de această patologie, noile metode de tratament, cum ar fi angioplastia cu balon putând oferi noi perspective. Programul cursului prezintă cele mai recente și importante dezvoltări în cercetarea fundamentală și clinică, imagistică și diagnostică, și desigur, tratamentul medical si chirurgical. Avem încredere că acest curs va oferi o oportunitate palpitantă și interactivă pentru prezentarea cercetărilor inițiale și actualităților în ceea ce privește hipertensiunea pulmonară cronică trombembolică, pentru a crește conștientizarea acestei patologii și pentru a ajuta cercetătorii și medicii să înțeleagă cele mai recente descoperiri în îmbunătățirea îngrijirii pacientului. Această reuniune dorește să ofere posibilitatea clinicienilor, chirurgilor, cardiologilor intervenționali, radiologilor și cercetătorilor de a interacționa și de a face schimb de idei”, a transmis, pe site-ul cursului, conf. dr. Ioan Țilea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

“PharmacoFor” 2023, la UMFST

Distribuie Asociația Studenților Farmaciști din Târgu Mureș în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.