Home / Invatamant / Doi elevi din Mureș, la faza națională a unui concurs pe tema protecției consumatorilor

Doi elevi din Mureș, la faza națională a unui concurs pe tema protecției consumatorilor

marcela achimComisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş, Marcela Achim, a anunțat miercuri, 30 martie, în şedinţa Colegiului Prefectural Mureș, că doi elevi din județul Mureș s-au calificat la faza națională a unui concurs național pe tema drepturilor și protecției consumatorilor. Alexandra Pârvu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Economic Transilvania, și Valentin Crăciun, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Târnăveni, vor participa la faza națională a acestui concurs, care se va desfășura în perioada 27 iunie – 1 iulie, în stațiunea Năvodari.

„Suntem invitați în școli la cursurile opționale pentru a prezenta elevilor date din legislația privind protecția consumatorilor și discutăm pe spețe concrete cu elevii tot ce îi interesează despre ceea ce înseamnă drepturile și protecția consumatorilor. În 15 martie, am serbat Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor. Cu acest prilej, am participat la un proiect național. Este vorba despre un concurs național „Alege, este dreptul tău”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș. La nivelul județului, în câteva școli s-a desfășurat faza locală a acestui concurs, în care elevii au susținut un test având ca subiect legislația privind protecția consumatorilor, iar în acest an tema a fost „Comerțul online”, a declarat Marcela Achim. Totodată, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş și Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș au organizat, cu prilejul Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, simpozionul „Consumism și consumerism în secolul 21”, tema principală fiind „Consumul responsabil și consumatorul responsabil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident în Sărmășel Gară

Pompierii militari de la Secția Sărmașu au fost solicitați să intervină sâmbătă după-masă, 12 iunie, …