Peste 1.000 de participanți la „Marisiensis” 2016 Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 431 Vizualizări

Peste 1.000 de participanți la „Marisiensis” 2016

1 deschidereEdiția cu numărul 20 a Congresului International pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti „Marisiensis” 2016 se desfășoară, la Târgu-Mureș, în perioada 30 martie – 3 aprilie. Manifestarea, organizată de Liga Studenților din Târgu-Mureș, a avut deschiderea oficială miercuri, 30 martie, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, în prezența cadrelor universitare, a lectorilor, a studenților și a invitaților din țară și de peste hotare.

3 participantiCongresul se desfășoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi în spitalele afiliate și cuprinde lucrări ştiinţifice, lectori internaţionali, ateliere de lucru, excelenţă profesională şi academică şi un bogat program social şi cultural. Peste 1.000 de participanți iau parte la această manifestare științifică, care a devenit de-a lungul anilor cea mai importantă manifestare studențească din Târgu-Mureș. Totodată, congresul beneficiază și de participare internatională. „Marisiensis” este cea mai importantă manifestare științifică studențească, desfășurată în mediul universitar din Târgu-Mureș. Aflat la ediția a XX-a și organizat de către Liga Studenților din Târgu-Mureș, în perioada 30 martie – 3 aprilie, având ca partener principal Universitatea de Medicină si Farmacie, congresul reunește peste 1.000 de participanți din rândul studenților, 200 de cadre universitare și 200 de cadre medicale. Manifestarea beneficiază de participare internatională, atât din partea profesorilor invitați pentru cursuri și workshopuri, venind din Marea Britanie, Italia ,Turcia, Austria, Ungaria, Spania, cât și din partea participanților activi și pasivi, în special datorită promovării la nivel studențesc internațional și național. În acest an, avem deja confirmate participări din Spania, Austria, Egipt, Turcia”, a precizat Marius Beleaua, coordonatorul Comitetului de organizare.

Rezultatele muncii de cercetare
Congresul reprezintă pentru tinerii medici și farmaciști un bun prilej de a prezenta rezultatele muncii de cercetare şi de a asista la cursuri şi workshopuri despre cele mai noi descoperiri în domeniul medical. „Desfășurarea conferinței constă în prezentarea lucrărilor de cercetare ale studentilor si tinerilor medici, farmaciști și în susținerea de numeroase cursuri, workshopuri, mese rotunde sau traininguri pentru participanții noștri. De asemenea, programul include deschiderea oficială, coffee break-uri, precum și festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări susținute. Abstractele sunt publicate în revista Acta Medica Marisiensis a Editurii Universității de Medicină și Farmacie, cotată B+ și recunoscută internațional”, a mai spus Marius Beleaua.
Foto: Dan Costin Căciulă

4 participanti

5 palatul culturii deschidere2 studenti

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE