VIDEO: Proiect în pregătire pentru DJ 106 Sighişoara – Agnita Consiliul Judetean Mures
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 683 Vizualizări

VIDEO: Proiect în pregătire pentru DJ 106 Sighişoara – Agnita

111Consiliile Judeţene din Mureş şi Sibiu au iniţiat un parteneriat în vederea realizării unui proiect pentru „Reabilitarea drumului judeţean DJ 106 Sighişoara – Agnita”. Sursa de finanţare a proiectului este Programul Operaţional Regional, Axa 6, Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, iar ghidul solicitantului a fost lansat în data de 15 martie 2016, cu termen de depunere în perioada 16 mai – 16 noiembrie 2016.

15,5 kilometri, în judeţul Mureş

Potrivit directorului Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, Valer Băţagă, DJ 106 tranzitează judeţele Mureş şi Sibiu şi face legătura între Autostrada A1, DN7/E81 din Sibiu şi DN13/E60 din Sighişoara, asigurând conectivitatea la reţeaua rutieră TEN-T şi reţeaua feroviară TEN-T Coridorul Rin – Dunăre, Arad – Constanţa. „În vederea îmbunătăţirii mobilităţii rutiere interregionale şi asigurării accesului rutier spre o zonă cu potenţial turistic – Cetatea Sighişoara care e patrimoniu UNESCO şi bisericile săseşti fortificate din zonă, în august 2013 s-a semnat un contract de asociere cu Judeţul Sibiu, în vederea reabilitării în comun a drumului judeţean. Tronsonul propus pentru reabilitare este de 37,9 kilometri, din care 15,53 kilometri este aferent judeţului Mureş”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Valer Băţagă.

Investiţie de 119,9 milioane lei

Conform studiului de fezabilitate întocmit, proiectul are o valoare de peste 119,9 milioane lei, din care lucrările din judeţul Mureş se ridică la 55 milioane lei. „Studiul de fezabilitate se află în faza de analiză, urmând să se efectueze completări şi modificări, dacă se consideră necesare. Procedura pentru obţinerea avizelor şi acordurilor pe baza certificatului de urbanism este în curs, urmând ca în lunile aprilie – mai 2016 să se prezinte spre aprobare plenului Consiliului Judeţean Mureş indicatorii tehnico-economici ai investiţiei. Tot în această perioadă se va semna un acord de parteneriat cu judeţul Sibiu, conform prevederilor Ghidului solicitantului pe Axa 6 a Programului Operaţional Regional, iar completarea cererii de finanţare şi pregătirea documentelor anexă este în curs”, a menţionat Valer Băţagă.

Ce se va realiza

Prin proiectul „Reabilitarea drumului judeţean DJ 106 Agnita – Sighişoara”, pe tronsonul aferent judeţului Mureş se urmăreşte: refacerea întregului sistem rutier, inclusiv a fundaţiei acestuia pe o lungime de 15,53 kilometri de drum judeţean, realizarea a trei poduri noi, executarea a 39 de podeţe pentru asigurarea scurgerii apelor în lungul drumului, executarea de 252 de poduri pentru asigurarea accesului la proprietăţi, amenajarea a 27 de drumuri laterale, amenajarea a opt staţii de autobuz cu peron retras şi montarea de parapeţi de siguranţă şi executarea de 146 de semnalizări rutiere.

Atenţie deosebită pentru zona Sighişoara

Importanţa proiectului pentru infrastructura judeţului Mureş a fost subliniată de Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. „O să avem în acest an o atenţie deosebită pentru tot ce înseamnă zona Sighişoara. Avem acolo în primul rând unul dintre drumurile foarte importante şi în care judeţul Mureş va investi din fonduri europene foarte mulţi bani, este vorba despre drumul care duce de la Sighişoara la Agnita. Este un drum cu adevărat regional, el urmează să fie reabilitat împreună cu judeţul Sibiu într-un parteneriat prevăzut pe Axa Regio şi în cadrul acestui program de reabilitare a drumului de aproape 37 de kilometri, vor fi 15,5 kilometri pe teritoriul judeţului Mureş. E o investiţie serioasă care până în 2020 o vom finaliza. E practic al doilea drum pe care o să îl reabilităm, primul fiind Ungheni – Târnăveni”, a declarat Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE