Mobilizare fără precedent la APIA Mureş Agricultura
  • admin
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Mobilizare fără precedent la APIA Mureş

111Începând de joi, 31 martie, şi până vineri, 8 aprilie, toţi funcţionarii din structurile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Mureş sunt implicaţi, în trei schimburi, în procesul de finalizare a cererilor pentru plăţile regulare către fermieri aferente campaniei 2015.

14.000 de cereri pentru plăţile regulare

La nivelul APIA Mureş există aproximativ 28.000 de cereri, din care jumătate vor beneficia de prima tranşă, din data de 8 aprilie. „Avem o perioadă extrem de aglomerată, începând cu data de 31 martie, de când avem posibilitatea de a intra pe toate dosarele de plată pentru campania 2015. Se ştie că oficialii Ministerului Agriculturii şi conducerea naţională a APIA şi-au luat angajamentul că începând cu 8 aprilie să începem plăţile către fermieri, plăţile finale sau regulare cum le mai spunem, aferente campaniei 2015. Avem 28.000 de cereri, şi jumătate din fermieri vor intra în prima tranşă din data de 8 aprilie. Se lucrează în trei schimburi, şi sâmbătă şi duminică, există un număr de 700 de rapoarte de control care trebuie introduse, operate şi verificate în sistem. Toţi funcţionarii de la APIA Mureş, inclusiv subsemnatul, suntem angrenaţi în această activitate complexă, în trei schimburi, pentru a putea ajunge cu cele 28.000 de cereri în modulul de calcul şi de autorizare la plată”, a declarat, penru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Săvâşcă, directorul executiv al APIA Mureş.

Program în trei schimburi

Misiunea funcţionarilor de la APIA Mureş e cu atât mai dificilă cu cât în paralel are loc procesarea documentelor şi pentru alte tipuri de plăţi către fermieri. „Totodată, ne suprapunem cu o activitate de preluare pentru acordarea ajutorului excepţional în sectorul laptelui, din data de 24 martie până în 8 aprilie avem un număr de 2.900 de potenţiari beneficiari, din 21.000 existenţi la nivel naţional. E vorba de fermieri care pot beneficia de acel ajutor care se oferă pe sectorul laptelui, de la 240 de euro până la 2.900 de euro. Avem un aflux de 300-350 de fermieri zilnic, şi trebuie să gestionăm şi aceste cereri, să le preluăm, fiind foarte scurt termenul, şi totodată să facem faţă şi dosarelor pentru plăţile regulare pentru campania 2015, pentru a fi siguri că până la data de 8 aprilie ajung la modulul de calcul şi la autorizarea de plată. Sunt 14.000 de fermieri. Cei care au sector zootehnic în prima fază vor primi plata doar pe suprafaţa aferentă, iar ulterior, după data de 25 mai, li se vor calcula drepturile de plată pentru partea de zootehnie”, a subliniat directorul executiv al APIA Mureş. „Activitatea de preluare a cererilor pentru campania 2016 are loc în paralel cu cea de operare a cerelor pentru campania 2015. De la ora 8 la 16 fiecare funcţionar gestionează sau preia cererile fermierilor care vin să depună documentele pentru campania din 2016, şi după ora 16, în schimburi, se lucrează la activităţile anterior menţionate”, a adăugat Ovidiu Săvâşcă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE