Home / Recomandări zi de zi / Programul “Prima mașină”, corelat cu Rabla

Programul “Prima mașină”, corelat cu Rabla

Distribuie

111Voucherele obținute prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla) vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziționarea unui autoturism nou prin Programul “Prima mașină“,  stabilește o Hotărâre adoptată miercuri, 30 martie, de Guvern.

Actul normativ corelează cele două programe guvernamentale astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național va putea achiziționa un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autorurisme noi, folosind facilitatea acordată prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (“Programul Rabla”) pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din prețul de achiziție a noului autoturism. “Prin aceeași Hotărâre, Guvernul a stabilit ca pentru 2016, plafonul garanțiilor care pot fi emise în cadrul Programului “Prima mașină” este de 100 de milioane de lei din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru 2015. Pentru anul trecut, plafonul alocat garanțiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei. Până la finalul anului 2015, au fost acordate 193 de garanții”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

Guvernul a adus aceste modificări în scopul creșterii atractivității Programului “Prima mașină”, prin acordarea posibilității cumularii beneficiilor celor două programe guvernamentale (Programul “Prima mașina” și “Programul Rabla”).

Prin Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice beneficiază de garanții guvernamentale la contractarea creditelor pentru achiziționarea unui autovehicul nou al cărui preț nu depăşeşte suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.