Protest al medicilor de familie faţă de expirarea contractelor cu casele de asigurări Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

Protest al medicilor de familie faţă de expirarea contractelor cu casele de asigurări

remus siposMedicii de familie din țară protestează, vineri şi luni, faţă de expirarea contractelor cu casele de asigurări de sănătate. Conform Societății Naționale de Medicină a Familiei, de 15 ani doctorii sunt obligați să semneze contracte retroactiv, pentru că de fiecare dată 1 aprilie îi prinde fără contracte semnate cu casa de asigurări.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş, dr. Remus Șipoș, a declarat vineri, 1 aprilie, pentru cotidianul „Zi de Zi”, că medicii de familie din Mureș s-au prezentat vineri la Casa de Asigurări de Sănătate Mureș pentru semnarea actului adițional pentru prelungirea contractelor de furnizare de servicii pe trimestrul II 2016, precizând că de când lucrează în sistem este pentru prima dată când se semnează un act adițional și de către conducerea casei.

„Am îndemnat medicii de familie să meargă la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a semna actul adițional. Dorim intrarea în normalitate. De când lucrez eu în sistemul contractual cu Casa de Asigurări de Sănătate, a existat o eternă problemă. Trebuia să lucrăm și nu aveam contractul valabil. Se știe foarte bine că dacă ITM-ul merge în control la o firmă și găsește personal care lucrează și nu are contract, atunci se soldează cu amendă. Noi, medicii de familie, am fost constrânși ani la rând să lucrăm fără a avea act semnat cu Casa de Asigurări. Anul acesta, astăzi, s-a întâmplat un prim pas spre normalitate. Faptul că astăzi se semnează un act adițional care este semnat și de către conducerea casei este un pas spre normalitate. De când lucrez eu în sistem, este pentru prima când semnăm un act aproape în termen. Din nefericire, este o premieră. Sperăm că aceasta va fi o premieră spre intrarea în normalitate”, a declarat dr. Remus Șipoș.

Potrivit medicului, contractul propus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru anul 2016 – 2017 este unul „înjositor”.

Ministerul Sănătăţii a iniţiat un nou proiect de Hotărâre de Guvern pentru prorogarea până la data de 1 iulie 2016 a termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017, deşi acest act a fost aprobat de Executiv şi publicat în Monitorul Oficial din 23 martie pentru intrarea în vigoare la 1 aprilie. Amânarea intrării în vigoare a noului contract-cadru a figurat pe lista solicitărilor organizaţiilor medicilor de familie. Medicii de familie au cerut retragerea de la publicare a contractului cadru 2016 – 2017 şi prelungirea actualului contract până la elaborarea unuia nou convenabil pentru ambele părţi.

Între timp, Casa de Asigurări de Sănătate Mureș invită toți furnizorii de servicii medicale în asistență medicală primară la sediul instituției în vederea semnării actelor adiționale pentru prelungirea contractelor de furnizare de servicii pe trimestrul II 2016. Programul de lucru de astăzi, 1 aprilie 2016, se prelungește până la ora 18.00

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE