Home / Social / Solidaritate și voluntariat la Concursul Național de Dans „ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR”

Solidaritate și voluntariat la Concursul Național de Dans „ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR”

Distribuie

 

DSC_8872

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională  Mureș (CJRAE) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș au organizat vineri, 1 aprilie 2016, Concursul Național de Dans „ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR”, secțiunea dans tradițional și dans modern, etapa judeţeană din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară – ediția 2016.  Evenimentul a fost găzduit de Sala festivă  a Liceulul Tehnologic „C-tin Brâncuși”, care a devenit neîncăpătoare de cei curioși să asiste la o lecţie a solidarităţii şi voluntariatului, oferite de echipajele înscrise în concurs, alcătuite din elevi cu cerinţe educaţionale speciale şi elevi voluntari. Competiția a demonstrat că talentul nu are graniţe şi a atras pe scenă copii talentaţi din tot județul, în spatele fiecărui dans aflându-se multe ore de pregătire şi eforturi depuse atât de copii, cât şi de profesorii îndrumători.

cerghedi foto 2

Potrivit celor declarate de psihologul Adriana Cerghedi, director adjunct al Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională(CJRAE), coordonatorul județean al Concursului, nota specifică a acestei competiţii este dată de faptul că fiecare echipă este formată – în mod egal – din elevi voluntari proveniţi din unităţi de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi elevi beneficiari, cu cerinţe educative speciale.

De asemenea, concursul s-a dovedit a fi  un regal de prietenie, de curaj,  o lecţie de viaţă, întrucât a oferit oportunităţi şi şanse egale tuturor copiilor: beneficiarii direcţi fiind copii cu dizabilităţi, copii cu dificultăţi de învăţare şi adaptare şcolară şi socială,   copiii,   tinerii   şi   adulţii   din   categorii   vulnerabile, iar   ca   beneficiari   indirecţi,   voluntarii, comunitatea, societatea.

”În această perioadă, în toată țara se desfășoară concursurile județene de dans, urmând ca în luna aprilie  să aibă loc fazele regionale, iar în luna mai faza națională, la Mioveni, în județul Argeș. Faza națională a concursului a fost organizat pentru prima oară a în anul 2008 la TârguMureș. Având în vedere că anul viitor proiectul de Strategie Națională și Acțiune Comunitară va împlini 10 ani, sperăm că vom organiza tot aici evenimentul” ne spune Iolanda Ana Cătinean, director, Palatul Copiilor Tîrgu-Mureş, coordonator național al Concursului Național de Dans „ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR”.

iolanda ana catinean

Formațiile au urcat pe scenă, rând pe rând, în aplauzele tuturor debutând cu The battle between 90 and 2000- United dance crew, formată din elevi ai Colegiului Național ”Unirea” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 din Târgu Mureș, coordonatori echipă cadrele didactice Aliz Bako, Camelia Cengher, Răzvan Câmpian, coregraf Dariana Luca, clasa a X-a, Colegiul Național ”Unirea”.

A doua echipă Dance for you! a fost formată de elevi ai liceului ”Joseph Haltrich” Sighișoara, Liceul Tehnologic nr.1 din Sighișoara, Fundația ” Luminița copiilor” Sighișoara C.E.S.I nr 2 Târgu Mureș. Coordonatorii echipei au fost Ileana Voina, profesor, Ioan Ștef, psiholog școlar, Ana Ștef, profesor și coregrafii Mionodora Costea și Gizella Gabor.

foto 3

Echipa ”Curioșii” a fost formată de Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” Reghin și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.3 S.A.M. Reghin, coordonatori echipă Kinga Bojte, psiholog școlar, Cristian Cota, profesor psihopedagog, coregraf Rozalia Szekely, profesor, scenograf Oana Pașcu, profesor, decor recuzitră Magda Papsi și Ana Chincișan.

foto 4

 

La Secțiunea de Dans Tradițional, în formația ”Păstorii Tradiției” au evoluat elevi ai Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan” Reghin și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.3 S.A.M. Reghin, coordonatori echipă Dănuț Moldovan, profesor, Alina Pușcaș, Anamaria Sattler și Gheorghe Oprea, profesori psihopedagogi, coregraf Camelia Moldovan, kinetoterapeut, recuzită maistru Vasile Hajdu.

DSC_8904

A cincea echipă Falava Team a fost formată din elevi ai Liceului Pedagogic ”Mihai Eminescu” și Unitatea Beneficiară Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1, coordonatori profesorii Luminița Crașovan și Raluca Matei.

Din juriu au făcut parte Diana Nițulescu, Inspector Școlar Educativ în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Adriana Cerghedi coordonator SNAC, Elida Deak, director adjunct Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş, Denisa Badea, coregraf, Cora Munteanu, reprezentant mass-media și voluntarii SNAC Norberth Welmant, Claudiu Bartolovei, Cristian Bloj, Denisa Cătinean, Amalia Ciula, Sebastian Graur.

DSC_8932

Programul evenimentului  a cuprins pe lângă concursul de dans și momente artistice, respectiv Dans cu pompoane, clasa a I-a D, Școala Gimnazială ”Europa”, coordonator Eniko Balizs, interpret voce Iria Vajda, Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu”, interpret la saxofon  Ionuț Linca, Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu”, Dans modern susținut de Lala Dance, Școala Gimnazială Ideciu de Jos, coregrafie Marinela Marian, Das Tematic ”De la grădiniță la școală”, Școala Gimnazială ”Europa” Târgu Mureș și Dans artistic acrobatic format din elevele Maria Căsăuțeanu, Mara Ghizdăvăț, Ariana Tohănean și Diana Moga de la Școala Gimnazială ”Europa”, coordonatori profesorii Mihaela Galfavi și Marian Constantin. Momentul artistic de final a fost asigurat de interpretul Lucian Boandă de la Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu” și Ansamblul ”Cetățuia”, Școala Gimnazială Ideciu de Jos, care au susținut un dans popular tradițional, în coregrafia profesorului Marinela Marian, instructor Stelian Friciu.

DSC_8909

Importanța și calitatea Concursului de Dans „Împreună pentru viitor” sunt evindențiate cu ușurință de evoluția în timp a acestuia.


De asemenea, verificati

Locuri de muncă

Distribuie Agenţii economici din România au la dispoziţie 53.304 locuri de muncă, la nivel naţional, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.