Home / Eveniment / La Mulți Ani Jandarmeriei!

La Mulți Ani Jandarmeriei!

Distribuie

tirCu ocazia împlinirii a 166 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, care își sărbătorește aniversarea duminică, 3 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș au organizat în zilele premergătoare, în poligonul din Sângeorgiu de Mureş, ediţia 2016, “Cupa presei la TIR” şi „Cupa Colaboratorilor la TIR”, competiţie destinată reprezentanţilor mass-mediei locale şi colaboratorilor Jandarmeriei Mureş, devenită deja tradițională.
După cuvintele de bun venit adresate celor peste 20 de jurnalişti mureşeni de către col. Florin Petra, prim adjunct al Inspectorului de Jandarmi Judeţean Mureş, împreună cu lt.col. Vasile Dăscăliuc, adjunctul comandantului Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș, participanții s-au aşezat în poziţia de tragere şi au încercat să tragă cât mai bine. Înainte de aceasta însă, evident, celor prezenți li s-a efectuat instructajul legat de armamentul care le era pus la dispoziție, asupra regulilor care trebuiesc respectate în poligonul de tragere, mai ales ținându-se cont de faptul că unii dintre participanți erau „debutanți”, iar armamentul era unul de război, mai exact pistolul mitralieră AK, de calibru 7,62, care are efect omorâtor la distanța de 1500 de metri. Instructajele legate de utilizarea armamentului și regulamentele care se impun într-un poligon au fost efectuate de către lt. Andrei Dincă și de către lt.col. Vaida.

 

„Presarii” au impresionat profesioniștii

S-a executat apoi şedinţa de tragere (doar) spre ţintele montate la 100 metri distanţă faţă de linia de tragere. Bineînțeles că celor care urmau să mânuiască pentru prima dată această armă a trebuit să li se atragă atenția asupra caracteristicilor armei, să utilizeze poziția pârghiei de siguranță în poziția foc-cu-foc și, nu în ultimul rând, au fost avertizați și asupra reculului, pentru a evita accidentările. După aceste instructaje, asistați de un reprezentant al organizatorilor, împărțiți pe serii de câte 10, participanții au primit câte 3 cartușe pentru „reglaj”, mai degrabă să poată constata la ce se pot aștepta atunci când vor primi cele șapte cartușe cu care urmau să intre în „competiția” propriu-zisă. Evident, cu o țintă relativ mică, aflată la o distanță la care mulți nu puteau distinge cercurile unde li se indica a se lua linia de ochire. S-au făcut glume și pe baza stabilirii unei ierarhii în funcție de seria actului de identitate sau altor criterii. Spre surprinderea acestora, un număr suficient de mare dintre jurnaliști și colaboratori au trimis chiar toate, sau majoritatea cartușelor primite în ținte. La final s-au întocmit clasamentele pe echipe, unde a primat omogenitatea trăgătorilor, dar și cele individuale. În competiția din acest an podiumul s-a schimbat, singura care și-a păstrat locul fiind echipa Zi de zi. Primul loc a revenit echipei TVR Târgu Mureş, urmați de Kiss FM și cea a cotidianului Zi de zi (care i-a avut în componență pe Răzvan Matei, „debutantul” Ionuț Țîrdea și subsemnatul). Prezentarea oficială clasamentelor și înmânarea cupelor și diplomelor vor avea loc în cadrul sărbătoririi celor 166 de ani, eveniment care va avea loc la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, luni, 4 aprilie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noutățile contractului cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate

Distribuie În cadrul primului panel (”Finanțarea serviciilor medicale – noul contract cadru”) din cadrul Conferinței …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.